Ивайло Иванов: Задържан е служител на ръководно ниво в отряда за борба с тероризма за искане на откуп за откраднат автомобил

Снимка: Архив

Мъжът е арестуван, започнала е вътрешна проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма

Служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е задържан в четвъртък с краден автомобил. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По негова информация задържаният служител е на ръководно ниво и е искал откуп от собственика на автомобила, за да му го върне обратно.

„В Столична дирекция на вътрешните работи е получен сигнал на 18 април за искан откуп на автомобил. Колегите са направили съответната подготовка преди срещата. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано“, допълни Иванов.

Главният секретар на МВР уточни, че след като е задържан мъжът, се е оказало, че е служител на СОБТ. В МВР е привикан командирът на отряда и е започнала вътрешна проверка по случая.

По непотвърдена информация задържаният се казва Красимир Пешовски и е от Лясковец.

Пострадалата дама решила да се обърне към него за помощ, след като неизвестни откраднали джипа и. Пешонски предложил помощ срещу заплащане. Тогава лясковчанката сигнализирала полицията, а предадените на баретата банкноти били описани. Мъжът е спипан на местопрестъплението при предаването им.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на Красимир Пешовски, който е с мярка задържане за 24 часа..

Коментари

Задължително поле