Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Ивайло Иванов: Засилваме полицейското присъствие край банките в големите градове

edf

Полицейското присъствие в големите градове край банковите офиси и фирмите с по-големи финансови средства ще бъде засилено. Тов обяви на брифинг главният секретар на МВР и главен комисар Ивайло Иванов след среща с представители на сигурността на банковия сектор, заради зачестилите обири през последните дни.

„Повечето от служителите са наши бивши колеги и са наясно с мерките по сигурността на банките. Дадоха се идеи, набелязани са мерки, предстои обсъждане преди да ги споделим пред обществото. Всички заедно трябва да действаме, за да сведем тези посегателства до минимум“, добави той.

„Имахме оперативка, установихме краткосрочни мерки: засилваме полицейското присъствие в големите градове при банковите офиси и фирмите, които оперират с по-големи финансови средства, ще бъдат приоритетно извадени тези уязвими обекти. От териториална полиция ще посетят тези обекти. Ще проведем срещи, ще направим анализ, всички отговорни институции, които имат интерес ще работят заедно за мерки, за да сведем престъпните посегателства до минимум и да обезкуражим хората с престъпни намерения. Не сме установили извършителя на грабежа в магазина от снощи“, каза Иванов.

Иванов потвърди, че е задържан банковият обирджия от вчера. „Цяла нощ се е работи с него. Към момента има неуспорими доказателства“, съобщи той. В ранния след обяд материалите по обира ще бъдат докладвани.

Иванов заяви, че мотивът на извършителя е финансов. Той е дължал пари и е решил да си ги набави по лесен начин.

„По отношение на другите случаи, които се случиха в рамките на седмицата. По случая в Шумен имаме заподозрени, които са обявени за издирване. По случая във Враца също имаме заподозрени. За обира на хранителен магазин в София имаме насоки“, обясни Иванов.

Разчитаме много на помощта на МВР и спазваме разпоредбите, каза от своя страна Иван Манев, председател на Комитета по сигурна към банките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.