Ивайло Иванов: Има над 30 случая на нарушаване на карантина

Кадър от Нова телевизия

„Със заповед на министър Ананиев град Банско е поставен под карантина от снощи. Нормално е да има леко напрежение, тъй като това е първият случай в историята на страната, при който населено място се поставя под карантина. Задържани лица няма. Гражданите на град Банско и хората, които се намираха там разбраха сериозността на ситуацията. Днес полицейското присъствие там ще бъде увеличено”, това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Вчера някои туроператори са взели решение да изтеглят своите туристи без да го съгласуват с нас. Това е едно меко казано безотговорно поведение. Хотелът на „Лъвов мост”, където туристите са отишли е обезопасен от органите на реда. Те ще бъдат ескортирани и извозвани под контрол”, добави Иванов.

Той поясни, че мерките за карантината се нарушават ежедневно. „Към този момент случаите са над 30. Има и други преписки, които следва да бъдат докладвани на прокуратурата”, добави Иванов.

Иванов отбеляза, че всеки един пристигащ от рискова дестинация или контактен с болен се поставя под карантина. Броят им вече е близо 3 000.

Главният секретар на МВР коментира и версиите за побоя над Слави Ангелов, по които МВР работи. "Те са няколко, но най-вероятно става въпрос за дадена поръчка за покушение, обясни Иванов.

„Колегите снощи са говорили с него, но предвид състоянието му тогава днес колегите ще проведат втора беседа. Побоят е свързан с работата му, което е недопустимо.

"Уверявам ви, че ще положим всички усилия. Ангажирани са колеги от Столична дирекция Национална полиция. Ще направим всичко възможно да задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че стигнем до извършителите“, обясни още Иванов.

Коментари

Задължително поле