Ивайло Иванов "сребърен" в Минск

МИНСК - Най-класният български джудист Ивайло Иванов ликува със сребро в кат. до 81 кг на вторите Европейски игри в столицата на Беларус. Във финала нашият ас допусна точка 16 секунди преди края срещу белгиеца Матиас Касе. Преди това през цялата схватка се стараеше да е по-активният и водеше дуела с по-голямо самочувствие.

Все пак Иванов продължи успешната си серия в адската конкуренция на 38 състезатели в категорията. Игрите в Минск имат статут на европейско първенство в джудото, а след успеха в „Чижовка арена“ българинът ще дръпне в ранглистата, определяща визите за олимпиадата Токио 2020.

Знаменосецът на родната делегация направи наказателна акция до финала. Той стартира с с категоричен успех над исландеца Юра - ипон. Последва също с безпроблемна победа над австриеца с грузински корени Борашашвили. В ключовия за влизане в битката за медалите четвъртфинал Иванов не остави шансове на италианеца Еспозито, който беше сензацията в категорията до този етап. Представителя на „адзурите“ обаче видимо не беше от класата на Иванов, който видимо игра и с мисъл за полуфинала. И имаше защо – там българинът нон-стоп контролираше пулса на схватката срещу коравия унгарец Унгвари. Без излишни рискове и с печеливша атака в средата на схватката нашето момче постигна целта си – финал! И си спечели симпатиите на неутралните зрители в залата, заради елегантния и техничен стил, който демонстрира.

Късно снощи пък Мария Оряшкова излезе в битка за златото на самбо в категория до 80 кг. Тя е единствената ни спортистка с едновременно участие в два спорта на олимпийски форум – тази седмица ще се излезе на тепиха в кат. до 76 кг на женската борба.

Коментари

Задължително поле