Ивайло Калфин: България не трябва да се бави с кандидат за еврокомисар

Ивайло Калфин коментира в парламента, че ако страната ни продължава да се бави с кандидат за еврокомисар, ще бъдат разпределени всички постове.

„Иначе изпуснахме най-вероятно поста "Бюджет", който е много важен и влиятелен. Ако германският комисар поеме този пост, неговият не е по-малко важен, там са много важни теми, свързани с Европа, включително и с България. Ако от следващата година бъдат разпределени тези постове, новият кандидат за български еврокомисар ще получи това, което ще се откъсне от сърцето на другите, пост без значение.“, коментира Калфин, цитиран от БНР.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов смята, че изборът на български еврокомисар трябва да стане след задълбочена дискусия.

„До края на април няма да има редовно правителство, а България не може следващите 6 месеца да бъде без еврокомисар, но това не трябва да се взема като решение, както беше с Кристалина Георгиева, някой от някъде се обадил и уреждаме някой за нещо, а трябва да бъде човек, който най-накрая, стоейки в Брюксел, да отчита интересите на България.“, каза Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика