На 20 ноември 2018 да почерпят

2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Ивайло Калфин: Не можем да оставим претенциите на Турция без остра реакция

Снимка: АБВ

„Изявлението на турския президент от вчера за пореден път подклажда напрежението на Балканите. Велико турските претенции на Османската империя абсолютно не кореспондират със съвременната реалност. Турция има претенции към всички региони, в които е била Османската империя. Ние не можем да оставим подобни реплики без реакция. И тук не трябва да коментираме като обидено дете. Всяко напрежение, свързано с границите, би изпратило Балканите в ситуация, подобна на тази, която е малко по-на изток от нас. Сега имаме нужда от наистина активен президент“. Това коментира кандидатът за президент Ивайло Калфин пред управителния съвет на Съюза на тракийските дружества в България днес, съобщи пресцентърът на АБВ.

Според него, думите на Ердоган са поредният резултат от липсата на българска държавна политика на Балканите. „В последните години регионалната ни политика е сведена на ниво протокол. Ситуацията на Балканите обаче е толкова сложна, динамична и взривоопасна, че поддържането на стабилност е от изключително значение. Ние трябва да поддържаме активни отношения с всичките ни съседи, така че стратегически да изградим отношения, които да са продуктивни във всяко отношение и в тях да можем да поставяме не само приятните теми, но и по-сложните и трудни въпроси, включително и тракийският въпрос“, категоричен беше Калфин.

Пред представителите на Съюза на тракийските дружества кандидатът за президент пое ангажимент за активна работа по тракийския въпрос, при бъдещ президентски мандат. „Тракийската тема не ми е чужда и съм работил в различни качества по нея. Тази тема е важна за България, затова е важно тя да бъде част от президентските теми така, както беше по времето на президента Първанов“, каза Калфин. Той припомни, че работата по тази тема е започнала с двустранна среща между президента Първанов и турския му колега, в резултат на която се насрочва двустранна комисия, която да работи за разрешението на тракийския въпрос. Лично Калфин, в качеството си на секретар на президента по това време, внася в МС предложение и получава решение тази тема да бъде поставяна на най-високо ниво в международните отношения. По-късно и като външен министър Калфин поставя тракийският въпрос на ниво ЕС и в мандата си като евродепутат след това, продължава да работи по нея. „Аз спокойно мога да кажа, че при успешни избори тракийският въпрос ще бъде един от основните ми ангажименти“, категоричен беше Ивайло Калфин.

На срещата присъства и президентът Георги Първанов, който също подчерта необходимостта от разглеждане на тракийския въпрос на най-високо политическо ниво. „Тракийският въпрос, свързан с удовлетворяването на претенциите на потомците на тракийските бежанци, е бил в темите на моето управление. Аз съм сигурен, че по тази тема ще имаме приемственост с Ивайло Калфин, така че да продължим да показваме не само намерения, но и резултати“, подчерта Първанов.

Калфин на празника на града в Перник: Опонентите ми подценяват интелигентността на хората

„Пожелавам на всички на празника на града в Перник повече стабилност – стабилност в семействата и стабилност в държавата. В момента сме на кръстопът, в който всеки един от нас трябва да избере каква посока да поеме държавата ни, с ясното съзнание, че тази посока ще повлияе живота на всеки един от нас. Политиката е работа за хората – не за партийните централи, независимо какво е по-удобно за опонентите ми“. Това каза пред перничани на празника на града кандидатът за президент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин. Той подчерта, че политическата дейност е екипно начинание и че разчита на всички, за да се реализира една позитивна кампания. „В тази кампания ние имаме какво да кажем, какво да покажем и нямаме никакви притеснения. Ние ще продължаваме така и занапред и ще оставим притесненията на кандидатите, които се крият от дебати, крият се от това да дават отговори и разчитат на служебна победа, която ще им дойде осигурена от партийните централи“, подчерта още той.

За да поздрави перничани за празника на града, в Перник отиде и президентът Георги Първанов (2002 – 2012). „Този празник е празникът на моя град. В контекста на изборите той има особено значение. През 2001 г. бях на същия този празник преди изборите и видях настроението на хората. И тогава разбрах, че ще има промяна. Сега отново е време за промяна. Поведението на някои наши опоненти много разкаля политическия терен. Кампанията е мръсна и агресивна, но не и нашата. Ние винаги сме правили интелигентна кампания. В кампания, в която се чува само гласът на скандалджиите и стремежът на мнозина е да направят повече конфронтация и противопоставяне, което е хранителна среда за слабаците, надявам се, че хората ще изберат силата на разума, професионализма и почтеността. Категорично мога да кажа, че нашият кандидат е почтеният, чистият и неопетненият, а това има огромно значение в политиката“, категоричен беше президентът Първанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.