Глобалният пакт на ООН за миграцията е в интерес на Германия, заяви Меркел

Красимир Каракачанов: Нямаше никакъв дебат за оставката на Валери Симеонов, нямаше и въпроси към Марияна Николова

Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

Джема Грозданова: Украйна има подкрепата на международната общност

Шофьор оцеля след зрелищна каскада

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Процедурата по българско гражданство приключва с указ на президентската институция, заяви Цветанов

Държавата с извънредни мерки заради нарасналия приток към язовирите

85 000 деца може би са умрели от глад в Йемен, според хуманитарна организация

​23-годишна италианка е отвлечена в Кения

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Рамадан Аталай към ГЕРБ: Докога ще продължавате да угаждате на националистите?

Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците

Ивайло Калфин: Прави се опит резултатът от президентските избори да бъде сервиран на обществото

Прави се опит резултатът от президентските избори да бъде сервиран на обществото. Това заяви в ефира на БТВ кандидатът за държавен глава на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

Тезата му бе в отговор на журналистически въпрос, свързан с влиянието на социологията и развитието на предизборната кампания. „Социологията е част от цялата тази подредба. Вижте какво се случва. Двамата водещи по социология кандидати се крият, не се появяват. Отсъства това, което го има във всяка държава – дебатът между всички водещи фигури, а не между който когото си избере. На мястото на отсъстващите се появяват всякакви социолози, политолози, които обясняват: „Този ще спечели на първи тур, този на втори“. Общо взето се обезсмисля кампанията по този начин, но това всъщност е част от спецификата на тази кампания в момента. Явно социолозите трябва да бутат някои кандидати, които са посочени, по –напред“.

„Вижте какво се случва все пак. Става въпрос за факти. Появява се един господин, военен, обучаван в САЩ. Маскира се като кандидат на лява уж партия. Дясната партия си избира слаб кандидат. Двамата ги пазят от дебати, за да не видят хората какво може да се случи. За сметка на това има маса социолози, които се появяват. Самият този кандидат казва: „Аз се разграничавам от тези, които са ме издигнали и нямам никакви ангажименти към тях“. По време на дебатите не можем да видим техните мнения по сериозните теми, докато всички останали ходим, обсъждаме и т.н. В крайна сметка ще ни бъде сервиран резултат от изборите, а това което остана на господин Борисов, е си гарантира, че все пак ще бъде контролиран този процес“, посочи още Калфин.

Той отговори и на въпрос свързан с приоритетните си политики за развитие на президентската институция. „За мен е важно как ще завърша мандата си, какво е постигнато през този мандат. Избиран съм няколко пъти на отговорни позиции и знам, а и за мен е важно, когато изляза от нея какво съм оставил. Много неща трябва да се направят в президентската институция още през буквално първите часове, но най – важното за обществото е това, което се случва накрая“.

„За това призовавам избирателите да гласуват не за някой посочена личност , която ще ги изненада, а за човек, кандидат, президент когото те познават и на когото могат да разчитат, че няма да им поднесе неприятни изненади“, зави в заключение Калфин.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.