Ивайло Калфин при визитата си във Враца: Решението за мигрантите е в ръцете на президента

В България има много патриоти, които искат да отидат и да пазят на границата. Да, на границата трябва да има и охрана и да се пази. Истината е, че и за ръце да се хванем, няма да можем да спрем потока от имигранти. Решението е в ръцете на президента, който да го реши заедно с кабинета и притокът наистина да се пресече - чрез по-сериозни наказания за трафикантите и чрез споразумения за реадмисия на имиграните от Афганистан и другите държави, където няма война“, заяви Ивайло Калфин при среща с граждани във Враца.

По-късно през деня кандидатът, подкрепен от коалицията „Калфин президент“, отиде и при хората в Бяла Слатина.

„Президентът трябва да бъде припознат от хората и да бъде близо до тях и след кампанията. Президентът Първанов не спираше да се среща в мандата си с хората и по селата, и в градовете. Да чува проблемите им и да търси решения. Не знам президентът Плевнелиев колко се среща с хората, защото, дори и да го прави, нищо от това не се чува, не се чува да е предложил решения“, обяви Калфин.

И в този разговор той постави темата за патриотизма.

„Ходят едни т.нар. патриоти и тръбят как ние, българите, трябва да сме заедно. Докато говорят обаче, че трябва да сме заедно, всъщност непрекъснато чертаят разделителни линии“, обясни кандидат-президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика