Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Ивайло Калфин: Случващото се в мина „Бабино“ е робство!

„Седят работниците на мина „Бабино“ под земята, а работодателят им днес ги изнудва, че няма да им плати, ако не излязат. Е, какво е това?! Отношението на работодателя към работниците в случая не е експлоатация, а е робство. За съжаление, това не е единственият подобен случай. Крайно време е държавата да се намеси рязко и да прекрати тези практики. Държавата трябва да защитава гражданите си и тук презумпцията трябва е свързана и с приоритетното изграждане на среда, в която доходите от труд не само, че трябва да бъдат гарантирани, но и да нарастват. Без увеличение на доходите нито хората ще имат мотивация да работят, нито ще задържим младите в България. Като министър на труда работих в тази посока, ще продължавам да го правя и като президент. Защото ролята на президента тук може и трябва да е активна – да събира съгласие около спорни и трудно решими проблеми и да предлага готови решения на правителството“. Това заяви кандидатът за президент от коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин на среща с медиите и обществеността в гр. Самоков. Той припомни, че като министър на труда и социалната политика е настоявал за увеличение на минималната работна заплата и увеличение на минималните осигурителни доходи. „Лично ще настоявам процесът с увеличаването на доходите да продължи – следва да се преизчислят възнагражденията в публичния сектор и постепенно това да се пренесе и в частния“, подчерта още той.

Една от най-важните теми за гражданите в Самоков, която те обсъдиха и с кандидата за президент, беше възможността за трайно настаняване на бежанци в града. „Подкрепям несъгласието на хората в Самоков да се настаняват бежанци в града. Освен всичко останало, подобно действие би повлияло пряко и на туризма в района, а това изобщо не бива да се допуска“, категоричен беше Калфин. Той подчерта, че трайното решение на въпроса с бежанците у нас е външнополитическо. „Въпросът не е къде да ги настаним, защото те не искат да останат да живеят в България. Тези, които са у нас, нямат интерес да останат. Те идват до тук най-често, чрез трафиканти, и остават толкова, колкото да съберат пари, за да си платят на следващите трафиканти, които да ги отведат нататък. Затова и решенията на този проблем са две– едното е да се увеличат драстично наказанията за трафикантите и другото – да се подпишат спогодби за реадмисия с държавите, откъдето идват и в които няма война. И тук вече е ролята на президента – активно да работи и чрез дипломатически методи да стигнем до подписване на споразумения с Афганистан, например. Афганистанците са 80% от бежанците у нас. Тези хора трябва да бъдат върнати обратно в държавите си“, обясни още Ивайло Калфин. На срещата с гражданите в гр. Самоков участие взеха и народният представител от АБВ Мариана Тодорова и председателят на АБВ-жени – Невена Стоянова.

kalfin-2

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.