Московски отвръща на БСП: Няма за какво да искат оставката на колегите

Не намирам сериозен повод да подам оставката си или да искам оставките на колегите.  Това каза министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски на брифинг в отговор на зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Чувстваме се длъжни да отговорим на пресконференцията на г-н Свиленски и на другите колеги, които бяха там, защото се отправиха доста сериозни твърдения спрямо министерството и един ултиматум към мен, който не знам как да го приемам. Но вероятно нещата минават границата на нормалното и така и ще продължи – но щом опозицията иска така, това си е нейна работа. Оставката винаги си я нося в джоба и за мен не представлява проблем, когато се наложи, да си я дам. Няма никакво основание да се отправят по такъв начин квалификации и тези, които са напълно неверни, заяви Московски.

На първо място – темата с корупцията в БДЖ. Не намирам нищо, заради което да искат оставката на колегите, обяви Московски.

През 2009 г. заварихме железниците със задължения, които не се обслужваха. Говореше се, че дружеството е във фалит. Тогава беше с 850 млн. лева дългове, които в момента са около 300 млн. лева. Това, което се забелязва във БДЖ е, че при наше управление оперативната загуба намалява и обратното – при колегите от опозицията се увеличава, посочи транспортният министър. Сега БДЖ си стъпва на краката, каза още той.

Колегите от БСП си противоречат - или когато БСП са управлявали дружеството корупцията е била ожесточена, за да генерира 850 млн. лв. загуба, или ние се справяме добре - да си изберат. Това показват числата, заяви Московски.

Той коментира и темата за ремонтите. Ремонт на локомотив не се прави. Думата ремонт е манипулативна. Не е вярна. Това са локомотиви на по 50 г. Те минават на т. нар. технически преглед и обслужване. Ремонти не се правят. Благодарение също на БСП е затворен последният завод за ремонт на локомотиви в България, обясни Ивайло Московски.

Вариантът е тези локомотиви да се закарат в друга, външна държава, където да се ремонтират, посочи той и обяви, че сега се предвижда  да се създаде депо, в което да се ремонтират локомотивите.

Директорът на областната дирекция на автомобилна администрация не съм го виждал. Тезата, че по мое време са арестувани най-много хора в тази дирекция говори, че няма никакъв политически чадър над тях. Не е лошо да попитате защо при БСП в автомобилната администрация няма арестувани – дали случайно някой не ги е пазил, попита Московски.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България