Ивайло Петев: След загубите в Япония ме беше срам да ходя по улиците

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев заяви, че много трудно е преживял двете тежки загуби от Япония и Дания с обща голова ралзика 2:11. Той е категоричен, че преди предстоящите световни квалификации ще има разговор с футболистите и ще настоява за по-сериозно отношение, за да не се петни името на България.

"Периодът след турнето в Япония е може би най-тежкият в треньорската ми кариера. Направо ме беше срам да ходя по улиците. Имаше причини да се случи така, но няма какво да кажем в наша защита след 2:11 в два мача. Наистина ми е болно и не съм някакъв тотален наглец, за да се държа така сякаш нищо не се е случило. Трябва обаче да продължим напред и това да ни е обеца на ухото. Нямаме право да показваме такова отношение към мачовете", сподели Петев пред "Меридиан Мач".

"В този момент единственият правилен подход според мен е да мислим мач за мач. В групата има два изявени фаворита в лицето на Франция и Холандия, с които трябва да се съобразим, но и да търсим максимален брой точки. Сега сме фокусирани единствено върху Люксембург. Задължително е да тръгнем с победа, а аз искам да покажем и добра игра. Вече гледах 5-6 мача и без да го тълкувате като някаква застраховка, мога да кажа, че само името им е като на слабак. Просто така сме си свикнали от едно време. Като чуем за Люксембург и си казваме, че вече имаме две сигурни победи. Не трябва да променяме успешната си традиция срещу тях, но в състава им далеч няма сервитьори. Имат 5-6 натурализирани футболисти, от младежите взеха сърби и хървати… Трябва да подходим сериозно и да сме наясно, че подценим ли ги, сме обречени.

"Мисля, че този път трябва да спестим на футболистите напрежението от някакви свръхочаквания и да говорим за класирания и големи цели. Играем за победа във всеки мач, задна скорост няма, но какво ще се получи, времето ще покаже. Всички сме длъжни да работим така, че да не ни е срам и да не свързваме националния отбор само с негативни емоции.

Коментари

Задължително поле