Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

„Нормандската четворка“ се събира на 9 декември

Българите живеят с 572 лв. на месец Пестим от дрехи и мебели, с 16% нарастват разходите за здраве

Пендаровски: Икономическото сътрудничество с Русия не е пречка за членството в ЕС

Тръмп в Лондон на 3 декември

Община Габрово спечели делото срещу местната топлофикация и на втора инстанция

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. души 552 хил. българи не са осигурен, много от тях са в сивата икономика

Министър Петкова: Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова криза

Турция: Няма да се откажем от руските системи С-400

Ивайло Спиридонов: На компютъра на Кристиян Бойков открихме писмото с файловете от НАП Никога не сме работили с "ТАД Груп, каза шефът на ГДБОП

Разследващите трябва да покажат до някаква степен истината, която ще стане ясна в съда. Много бързо забравяме какво се случило преди дни. Тези обвиняеми лица обикаляха студиата (на телевизиите) и обясняваха, че нямата нищо общо с тази атака срещу НАП. Това заяви директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов по БТВ по повод безпрецедентното разпространение на доказателства от обвинението.

„Това, което беше изнесено от Прокуратурата, е плод на работата и неспането на служителите на ГДБОП, които са събирали тези доказателства. Нека да види обществеността какви са тези хора. Това, което беше изнесено, е само една малка част“, каза Спиридонов, според когото са разследваните са създавали настроения срещу разследващите и са искали да подведат общественото мнение.

„На компютъра на този младеж (Криястиян Бойков) открихме писмото, което беше разпратено до медиите с файловете от НАП“, разкри Спиридонов, който е категоричен, че имат доказателства, че файлът с данните от НАП е бил манипулиран на същия компютър.

„На този са базите данни от НАП, които не са разпространени. Всяко едно действие на компютъра е фиксирано с логове и се вижда кой го е извършил“, разкри директорът на ГДБОП.

На въпроса как са успели да пробият защитата на компютъра на Кристиян главният комисар заяви с усмивка: „С хитрост и лукавост“.

„Тези лица са пример на това как може да станеш жертва на собствената си охранителна система. Колегите установиха въпросните пароли чрез камерите“, разказа Спиридонов.

„Никога не сме работили с „ТАД Груп“, каза шефът на ГДБОП по повод на твърденията на търговският директор на компанията Георги Янков, че е имало сътрудничество между фирмата и полицаите, разследващи киберпрестъпления.

„Мотивът за престъплението ще стане ясен в съда“, загатна Спиридонов и намекна, че има още доказателства, които не са разпространени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.