Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Иванчева искала да обезщетява собственици с държавен терен 17-те декара бяха дадени от кабинета за построяването на нов парк в комплекса

Десислава Иванчева

Йорданка Фандъкова гарантирала пред Борисов, че имотът ще е за озеленяване

Вместо нов парк в „Младост“ 3 определеният за това терен да бъде разпределен като обезщетение за собственици, чийто земи са били придобити от общината и държавата – за това настоявала кметицата на района Десислава Иванчева пред градоначалника на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова разказала за случката на премиера Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда, научи „Труд“. Тогава кабинетът реши да прехвърли 17 декара на Столичната община. Мястото се намира от северната страна на църквата, точно срещу бившия детски атракцион „Патиланци“. Преди е било собственост на Министерството на отбраната. Целта е теренът да се превърне в парк за отдих, спорт и развлечения.

На заседанието на МС, когато се стигнало до точката за промяната на собствеността на терена, Бойко Борисов поискал гаранции от Фандъкова, че там няма да се строи. Кметицата обяснила, че такова нещо няма да бъде допуснато, въпреки че Десислава Иванчева на няколко пъти настояла пред нея площта да бъде отредена за обезщетения.

Имотът попада в зона ОЗ-1. Тоест той е „за обществено обслужващи дейности и озеленяване в градски райони. Застроява се със сгради за обществено обслужване, като се допуска до 30 на сто от общата площ на сградата да е с жилищни функции, а партерните нива задължително са с обществени функции“. Накратко там е възможно да има строителство.

Въпреки желанието на Иванчева, станала известна с борбата си срещу „презастрояването“, Фандъкова обещала на премиера мястото да бъде парк.

 

Бившият заместник-кмет на района Иван Лапатов:

Не се интересувах от субективното мнение

В редакцията на “Труд” пристигна позиция на бившия заместник на Десислава Иванчева – Иван Лапатов. Позицията е продиктувана от твърдения, публикувани на интернет сайтове, свързани с Иванчева. В тях той е обвиняван за грешките, допускани от кметицата.

Ето какво пише арх. Лапатов:

1. Кметовете ръководят общинската администрация, посредством назначаването на секретар на общината, който е на пряко подчинение на кмета. Освен това кметовете се подпомагат и от заместник-кметове, назначени от тях.

2. В изпълнение на своите задължения, кметът издава заповеди (не чрез мнение).

3. Никога не съм се интересувал от субективното мнение на лицето Десислава Иванчева, поради липсата на бакалавърска или магистърска степен на образование (няма висше образование, за средното образование – не съм виждал диплома)

4. Изпълнявал съм точно заповеди, подписани и изведени от кмета на район “Младост” на Столична Община.

5. Като зам. кмет съм назначен с отговорности за екологията и отбранителната и мобилизационна готовност.

6. Никога не съм отговарял за строителството, като задължение в моя трудов договор.

7. Главният архитект Весела Тасева е на пряко подчинение на кмета, не на някой от зам. кметовете.

8. За Гаранти Коза (инвеститорът, който ще строи комплекс на мястото на магазин “Нова Деница” – б.а.) – няма заповед на кмета или главния секретар как да се работи по темата. Моето мнение също няма значение.

9. Ако администрацията работи добре или не работи – отговорен е главният секретар.

 

Потвърдено

Инвеститор завежда иск за 1 млн. лв.

Инвеститорът Изабела Сярова потвърди, че ще заведе съдебен иск срещу Столичната община за над 1 милиона лева. Тя съобщи това първо пред „Труд” тази седмица и вече го разказа и пред други медии. Причината за иска е забраната, която Иванчева издаде в началото на годината. Тя спря строеж на жената, заради несъществуващи нарушения. Впоследствие преди няколко дни кметицата издаде друго нареждане, с което разрешава градеж. Но Сярова вече има пропуснати ползи 1 027 263 лв. с ДДС за времето, в което е бил замразен строежът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Свини като тази убиват развитието на града и човечеството! Да я залее някой с говна трябва!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.