Иван Гешев: Времето на телефонните измамници скоро ще свърши

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща замeстник-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски . При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата.

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да се ограничи тови вид престъпност. Той заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален статус и образование, но в същото време разполагат с луксозни къщи и коли.

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев.

Кандидатът за главен прокурор определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства.

При днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини. Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата.

В операцията срещу бандата на Келеша, която е следена от няколко месеца, са предотвратени няколки измами. Според шефа на националната полиция Христо Терзийски това е втори пореден удар срещу родната ало мафия след задържането на групата на Борислав Димитров-Бобито през април. Той похвали добрата съвместна работа на нашата и румънската прокуратура, защото повечето родни ало измамници "работят" изнесени от другата страна на Дунав.

Коментари

Задължително поле