Иван Гешев връчи дипломите на отличниците на Випуск 2018 от специалност Право в ЮЗУ

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов бе официален гост на церемонията по дипломиране на абсолвентите от Правно-исторически факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“. Той поздрави възпитаниците на висшето учебно заведение, техните преподаватели и родители, съобщиха от общината.

„Вълнувам се почти колкото Вас. Връщам се години назад. Дипломирането е много важен етап от живота на човек. Много важно стъпало от житейската стълбица. Пожелавам Ви да не бъде просто стъпало, а трамплин към върха. Казват, че до върха се стига, ако пълзиш или летиш. Аз не съм привърженик на това твърдение, смятам, че върхът трябва да бъде изкачен, с усилия, труд и с воля.По пътя за върха, опознаваш планината, когато се обърнеш назад виждаш и пътя, който си извървял и стъпките, които си оставил. Пожелавам Ви всеки от Вас да изкачи своя връх. Поздравявам преподавателите за високото ниво на образование. Вие, заедно с Вашите студенти правите, така че университетът да бъде пример, еталон за качествено висше училище“ каза в част от словото си кметът Камбитов.

Сред официалните лица бе още и заместник на главния прокурор при ВКП- Иван Гешев, който връчи дипломи на отличниците на випуска и поздрави, всички абсолвенти.

„Вие сте хората, които трябва да спечелят битки, които моето поколение не успя, да промените неща, които моето поколение не успя. Сигурен съм, че с вашия ентусиазъм, ще направите нашата страна още по-добро място за живеене, каза Иван Гешев.

„В тази динамична среда, в която живеем е необходимо всеки ден да продължите да се образовате. Това, че днес получавате диплома, не означава, че трябва да спрете дотук“, каза доц. д-р Борислав Юруков, ректор на ЮЗУ.

Деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Габриела Белова също поздрави и изпрати Випуск 2019. „Този ден е празничен за всеки един от Вас, защото получавате заслужено признание за Вашия труд. Споделям гордостта Ви от постигнатото и радостта ви от перспективите, които се откриват пред Вас“, каза проф. д-р Белова.

На церемонията присъстваха още Катя Белова, председател на Окръжен съд Благоевград, комисар Кръстев,зам.-директор на ОД МВР - Благоевград., Атанас Бръндев, директор на дирекция Национална сигурност – Благоевград, представители на местната власт, на съда, прокуратурата, културни и образователни институции, роднини и близки на абсолвентите.

Студенти от 7 специалности- „Право”, „Публична администрация”, „Връзки с обществеността”, „Международни отношения,” „Европеистика”, „Национална сигурност“ и „История”, завършиха успешно днес и станаха повод за гордост на своите преподаватели и близки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони