COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Фандъкова: Разкриваме отделение за пациенти с COVID-19 в Първа градска болница

Иван Гешев: „Кинтекс“ е платил милиони неустойки, без да си търси парите от виновника

Снимка: Архив

В рамките на утрешния ден ще се прецени дали да бъде подведен под отговорност служител на „Кинтекс“. Става въпрос за щети в размер на милиони. Това съобщи пред медии зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка с днешната акция на ДАНС и прокуратурата в офисите на дружеството. ТЯ е във връзка с досъдебно производство за безстопанственост и престъпно сдружаване.

Гешев обясни, че става въпрос за оръжейна поръчка от чуждестранен клиент, възложена през „Кинтекс“ на български производител. Заради некачествено изпълнение външният клиент предявява неустойки на държавното дружество. То обаче не прави нищо, за да си потърси парите от производителя.

„Производителите, при които за констатирани такива нарушения, са три“, обясни Иван Гешев. „Сигурен съм, че става дума за нещо съвсем случайно, но в крайна сметка излиза доста по-евтино за съответните оръжейни производители, които произвеждат некачествена продукция“, допълни той.

По думите му, разследваните нарушения касаят предишното ръководство на „Кинтекс“. Гешев добави, че утре ще се прецени дали ще бъде призован под наказателна отговорност служител на „Кинтекс“, като предупреди, че заради сложността на подобни дела да не се очаква „някакъв супер бърз резултат“.

Акцията в захарния завод в Пловдив е свързана с делото срещу семейство Арабаджиеви, потвърди зам.-главният прокурор. „Става въпрос за лица, които са по периферията на групата. Претърсени са 7 адреса и са иззети много интересни документи, свързани с офшорни операции“, уточни Гешев

Очаква се директорът на завода да бъде привлечен към наказателна отговорност с парична гаранция в размер на 200 000 лева.

Испанският съд все още не е дал съгласие за екстрадирането на Арабаджиеви в България, отговори Иван Гешев на вурналистичекси въпрос.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Типично за държавно дружество, предприятие, завод и т.н.

  2. А за некачествено съдопроизводство, за което държавата плаща стотици хиляди и милиони в Страсбург, някой търси ли парите от виновника?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.