Иван Гешев: Разкрихме доказателствата срещу "ТАД Груп", за да няма инсинуации

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира във Варна оповестената информация по повод делото срещу "ТАД Груп" за хакерската атака срещу НАП и напрежението и протестите срещу неговата кандидатура за главен прокурор. Той е в морската столица заради успешното задържане на двама извършители на убийства през последните седмици.

"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдил и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на Прокуратурата", обясни Гешев.

"Но Прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли трябва да се срамуваме?", добави още той.

Запитан как ще отговори на повишеното обществено напрежение и многобройните протести по негов адрес, Гешев отговори:

"Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важно оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи Прокуратурата. За мен е важно Прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си".

Определението "бухалка на управляващите" Гешев коментира така:

"Такива определения, етикети и всякакви други неща са много лесни. Те се използват обикновено, когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба".

Коментари

Задължително поле