Иван Гешев: Случаят с кмета на пловдивския район "Северен" е като този в Младост

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Задържани са кметът на район „Северен“ в Пловдив и други лица, случаят е сходен с този в „Младост“, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по БНТ във връзка с ареста на кмета на район „Северен“ в Пловдив .

Той поясни, че в случая в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този „балъшки“ начин като при „Младост“. По думите му в Пловдив нещата са по-качествено отработени.

„Това, което мога да кажа към момента е, че подробна информация ще се даде по този случай, когато интересите на разследването позволяват това да се случи. Единственото, което мога да кажа, че да към този момент е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа кметът на район „Северен“ в Пловдив, задържани са и други лица“, каза още Гешев.

„Ако правя паралел със случая „Младост“ прокуратурата беше максимално открита. В случая „Младост“ се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално. Засега не им се получава“, коментира Гешев.

Коментари

Задължително поле