На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Иван Костов: От интелектуална гледна точка зеленото движение е много несъстоятелно (ВИДЕО)

„От интелектуална гледна точка зеленото движение е много несъстоятелно“, заявява бившият премиер Иван Костов пред сайта „Банкеръ“.

Костов е категоричен, че в световен мащаб са налице много мощни аргументи срещу това, което „зелените“ считат, за бедствие, визирайки така наречените климатични промени.

„Според тях единственият начин да се справим е като сложим спирачки на икономиката и да се надяваме, че това ще ни отмине. Първо – всички учени признават, че не е ясно до каква степен промените в климата се дължат на човешка дейност и до каква степен се дължат на други фактори, които не могат да бъдат оценени или са ясни, но в момента не могат да бъдат измерени“, обяснява Костов. Според него е много силен вторият философски аргумент срещу зелените: „Ако набием спирачки на икономиката, как ще решим утре екологичният проблем? Как ще напреднат технологиите в земеделието, в енергетиката, индустриалните технологии? Как ще напредне начинът на производство на услуги така, че да се справим с този проблем, ако ние технически и технологично си ударим спирачките – ще станем по-безислни, което означава по-уязвими“, коментира експремиерът. И добавя: „Трябват такива мощни системи, които, примерно, да овладеят пожарите в Австралия сега. Но тези системи могат да бъдат измислени от химици, технолози – хора, които са вещи в своята област. Те могат да решат проблемите, а не зеленото движение, което е невежо по тези въпроси“.

Иван Костов дава пример с развитието на Китай: „Този пример доказва моята теза. Тази страна минава през огромно замърсяване. А сега, с мощната индустрия и технологии започва да подменя и да разрива ветро-енергийния сектор (ВЕИ). В момента най-могъщата динамика е на ВЕИ-сектора в Китай, както и в САЩ. Защото те се развиват бързо. А ние, като сме спрели да се развиваме, продължаваме да произвеждаме тези емисии и по-бавно ги намаляваме. Вижте колко е силна логиката за това кой може да се справи с проблема – само който се развива много бързо. Решението е по-бързо развитие на технологиите и научните изследвания“.

Вижте коментара на Иван Костов за зелените във видеото след 30-тата минута:

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.