Иван Портних: Варна – Град на знанието, е приоритет, в който последователно инвестираме

Усилията, които полагаме, за да развиваме Варна като Град на знанието, личат и от бюджета за образование, и от инвестиционните проекти, които реализираме. Убеден съм, че заедно с всички в системата на образованието ще надградим постигнатото, защото гледаме в една посока. С тези думи Иван Портних, досегашен кмет и кандидат за нов мандат, благодари на представителите на Сдружението на директорите в системата на средното образование в Република България, които го поканиха да бъде гост на националното им съвещание.

Сред ангажиментите на Иван Портних за следващите четири години е реализацията на проекти за 4 нови детски градини и 4 нови сгради за училища, както и строителство на планирания математико-технологичен кампус в района на техникумите. Предвижда се и създаването на общински център за дигитално обучение, насочен към децата от първи до четвърти клас.

През новата учебна година предстои да отвори врати и държавна гимназия по информационни науки. Развитието на дуалното образование и поетапното въвеждане на едносменен режим във варненските училища също са сред приоритетите на Иван Портних.

Пред своите колеги директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Сияна Филипова, която е областен и общински председател на работодателската организация, сподели пред присъстващите подкрепата, която има в лицето на Иван Портних и варненски общественици, за реализация на идеята за паметник на славянските първоучители.

„Чуваемост и разбираемост, последвани от незабавни действия – това е стилът на работа с общината през последните години. Кметският екип демонстрира пълно покритие между думите и делата, обявявайки образованието за приоритет”, заяви Филипова от името на своите варненски колеги, като допълни, че и социалният диалог в общината е пример за отлично партньорство.

Добрите практики в морската столица бяха оценени и от училищни директори в страната. „Варна е пример за грижа към образованието”, изтъкна лично председателят на националната организация Асен Александров.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле