Президентът прехванат от ДАНС (обзор) Водено е дело срещу престъпна група, пречила на проверка на КПКОНПИ срещу държавния глава

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 29 януари 2020

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Силистра

Френският самолетоносач „Шарл Де Гол“ ще акостира в Кипър

Кубрат Пулев: След мача с Кличко приятелите ми драстично намаляха

Софиянци живеят два пъти по-добре от варненци Стара Загора е веднага след столицата и изпреварва по-големите градове

Българин, завърнал се от Пекин, е потърсил помощ във ВМА

Лондон пуска „Хуавей” въпреки натиска на САЩ Великобритания смята, че може да контролира рисковете

Прессекретариатът на президента: Няма как да коментираме записите, разпространени от прокуратурата

След среща на Горанов с ресторантьори и хотелиери: Отлагат Наредба Н-18 за шест месеца Планираният за утре протест срещу наредбата се отменя

Румен Радев: Не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции

19 цивилни са станали жертва на конфликта в Източна Украйна през 2019-та

€2000 на бебе дава Гърция (обзор) Сумата е еднократна, ще се изплаща на две равни вноски

Сирийски правителствени сили превзеха град в провинция Идлиб

Екатерина Захариева: И четиримата българи в Ухан искат да се върнат, няма да ги изоставим

Иван Портних: Продължава ударното развитие на „Аспарухово” Обновяване на улиците, две рибарски пристанища, развитие на парка, транспорт по море, предвижда програмата на ГЕРБ за района

„Аспарухово” ще се отвори към морето, а уникалният парк край брега ще се съхрани и развие. Предстоят цялостни ремонти на улици и междублокови пространства, изграждане на детски и спортни площадки, нови тротоари, паркоместа и зелени зони. Това са част от приоритетите за района в управленската програма на Иван Портних, досегашен кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат.

Със средства на общината и с успешно защитени европейски проекти са обновени основните пътни артерии – ул. „Мара Тасева”, бул. „Народни будители”, бул. „Първи май”. В момента тече ремонт на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. Изградени са нови тротоари, места за паркиране, комбинирано спортно игрище, кътове за отдих, детски площадки. С финансиране от фонд “Солидарност” на ЕС са изградени двата охранителни канала.

Новата програма на Портних надгражда свършеното до момента. Аспаруховият парк ще се превърне във втората Морска градина на Варна и ще бъде разширен от Аспаруховия мост до местността Карантината. Предвиждат се мащабно озеленяване и залесяване, изграждане на детски и спортни площадки, сцена и музей на открито край Аспаруховия вал. Сред проектите за района е и басейн с олимпийски размери и минерална вода.

Развитие предстои и на проекта за рибарското пристанище „Карантината“. Средствата са осигурени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за морско дело и рибарство – 8 млн. лв., съфинансирането от Община Варна е 5,6 млн. лв. В проекта е включено изграждане на защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки, плаващи понтони за домуване, създаване на условия за разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция на уловите от риба. Капацитетът на пристанището, което ще е най-модерното в България, е общо 116 плавателни съда. Ще бъдат изградени две панорамни площадки, а основната сграда ще бъде със смесено предназначение – обществени, търговски и обслужващи площи. Най-атрактивната част ще бъде покривът на сградата, който ще се оформи като амфитеатър, с видимост към морето и града. Новото пристанище има за цел да съхрани рибарския занаят.

След като общината стана стопанин на пристанището за рибарски кораби „Варна“, предстои там да бъде създадена транспортна връзка по море – от „Аспарухово“ до Морска гара. Така придвижването до центъра на града ще става по-бързо, като се избягва автомобилният трафик през моста.

Подобряването на средата за живот ще продължи с още ремонти, а за двигател на градивните процеси в „Аспарухово” ГЕРБ издигна за кмет Ивайло Маринов – професионалист с административен опит, диалогичен и отговорен човек, който през последните две години беше зам.-кмет в района.

Програмата на екипа Иван Портних – Ивайло Маринов включва проект за ремонт на пътя за „Галата”. Предвидена е рехабилитация на всички малки улици и междублокови пространства в района, изграждане на фитнеси на открито, още нови детски и спортни площадки, нови тротоари и градинки, нови паркоместа и джобове за контейнерите.

Търговците в района ще имат пазар на открито, а в читалищата в „Аспарухово” и „Галата” предстоят ремонти. Ще се възроди кино залата в района.
Планирано е и обновяване на ДКЦ „Св. Иван Рилски“, както и създаване на денонощен център за неотложна помощ.

Започва работа и по изграждане на ВиК инфраструктура в Боровец – юг и Ракитника, а също и в Боровец – север, след приключване на процедурите за ПУП, предвижда още програмата на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.