Иван Таков: Време е ГЕРБ да си сменят слогана с "Градим скъпо и некачествено"

Управляващите в София може да се оправдават с дъждовни месеци, черни гарги и лоши мисли, но фактите лъснаха и показаха истината, коментира общинският съветник от БСП

След поредните проблеми с ремонт в центъра на София е време ГЕРБ да си сменят предизборния слоган с "Градим скъпо и некачествено". Това заяви общинският съветник от БСП Иван Таков в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, където гостува днес. Той коментира темата за ремонта на централната столична улица "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", която предизвика бурно гражданско недоволство и дори протест пред Столична община в края на миналата седмица.

"Големите неприятности на управляващите около тези ремонти идват от липсата на контрол, заяви той. - Осигурените средства са напълно достатъчни, за да бъде изпълнен качествено проектът за улица "Граф Игнатиев". А всички виждаме какво се получава. Махнаха загражденията и се показаха завършени участъци, на които има три вида плочки и за разкош между тях разхвърляни малки павенца. Логично е да се появи напрежение сред гражданите, когато видят толкова некачествен и неестетичен ремонт. И след бунта и недоволството на хората, майсторите хванаха кирките и почнаха да разкопават. Да ремонтират ремонта - запазената марка на ГЕРБ".

Според Иван Таков, пренареждането на плочките в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", което започна в неделя, не е част от инвестиционния процес по цялостния ремонт на "Граф Игнатиев". "То беше предизвикано от гражданското недоволство. Но самото пренареждане на плочките не решава проблема, защото тук говорим за естетика, добави общинският съветник от БСП. - Тази еклектика в 50 нюанса сиво с елементи на кафявото пред църквата е много странен избор. Като цяло, ремонтът на "Граф Игнатиев" за нас е дежа вю. Точно преди година по това време се случи същото с бул. "Дондуков". И тогава, и сега управляващите развиват една и съща мантра в опит да скрият лъсналите крайно неприятни факти за тяхното управление. Оправдават всяка критика по техен адрес с политизиране и предизборна кампания, което вече е доста изтъркано - слушаме го от години. И няма да им помогне да се отърват от емблемата на тяхното управление - некачествените и скъпи ремонти в центъра на София".

Общинският съветник от БСП е категоричен, че събудилото се гражданско общество и силният медиен интерес ще принудят управляващите в Столична община и изпълнителят на ремонта на "Граф Игнатиев" в крайна сметка да си свършат добре работата. "Мисля, че получилото се голямо напрежение няма да позволи повече компромиси с качеството, коментира Иван Таков. - Надявам се само да бъдат спазени поне последните поставени срокове. Защото някои от първоначално обявените вече бяха нарушени. А оправданията с дъждовни месеци, черни гарги и лоши мисли няма как да скрият лъсналите факти".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика