Ивелина Василева посети фирма за рециклиране в столичния район Искър

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ивелина Василева посети фирма за рециклиране в столичния район Искър.

В срещата с управителите и работещите в компанията участваха общинският съветник и председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори Лорита Радева, кметът на район Искър Ивайло Цеков и Николай Попов, член на УС на ПГЕРБ-София.

Бяха дискутирани различни теми, свързани със Закона за управление на отпадъците, действащата нормативна уредба в страната и различни европейски програми в областта на екологията.

Представители на компанията заявиха, че са изключително доволни от реализираните до този момент европейски проекти и добрите условия за бизнес в район Искър, създадени от кметa Ивайло Цеков.

Благодарение на еврофинансирането са увеличени значително производствените мощности. Спечелен е проект за модернизация на производството и е закупена нова рециклираща инсталация. Това според домакините на срещата се дължи основно на водената от правителството успешна политика в сектора.

Ивелина Василева даде изключително висока оценка на дейността на компанията и реализираните от нея проекти. Бяха демонстрирани възможностите на новата-модерна инсталация за преработка на найлонови опаковки.

Кандидатът за евродепутат добави, че Законът за управление на отпадъци въвежда изискванията на европейското законодателство, свързани с развитието на кръговата икономика. Според нея преходът към кръгова икономика има потенциал за стимулиране на работни места и конкурентоспособност

Ивелина Василева каза още, че ГЕРБ ще настоява за осигуряване на подкрепа за прехода към чисто производство на малките и средните предприятия и ще продължи да работи за създаване на зелени работни места и стимулиране на иновациите.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика