21-годишен прегази по-малкия си брат с трактор във Врачанско

Косово започна подготовка за демаркация на границата със Сърбия

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

Макаров ни обеща помощ за паметниците

Папа Франциск призовава католиците на борба срещу сексуалните посегателства

МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Катастрофа затвори лента на магистрала „Струма“

От петък до неделя са установени 10 735 нарушения на пътя в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

„Реал“ с антирекорд по посещаемост

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград

Ивелина Василева: Следим язовиритe, нивата са в норма

Снимка: язовир Бебреш, архив

Нивата на язовирите са в норма и няма опасност, увери министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева по БНР. По думите й проблем може да възникне когато започне топенето на снеговете при затопляне на времето.

Именно заради това през миналата седмица от ведомството са изпратили писма до областните управители в страната. Те са длъжни да вземат превантивни мерки – в язовирите винаги да има свободни обеми. Така дори при повишаване на нивото им няма да има опасност от големи наводнения.

Василева увери още, че от министерството следят пряко големите язовири. При малките също няма проблем, защото вече е ясно чия собственост са и кой носи отговорност за тях, а именно общините, които са ги дали на концесия.

„Непрекъснато следим нивата на реките и водните обекти. Към момента информацията е, че нивото е под или около средното“, увери Ивелина Василева.

Ние наблюдаваме големите язовири, където информацията ежедневно се предоставя на органите, които имат отношение към поддържането да тези обекти. Където е необходимо са предприети мерки за обезопасяване и ремонтиране на съоръженията, каза още министърът на околната среда и водите.

„Много мерки бяха взети, приехме плановете за управление на речните басейни, плановете за управление на риска от наводнения. Всички отговорни лица взимат необходимите действия. С тези си действия правителството изпълни своите ангажименти към европейското законодателство. ЕК го потвърди“, заяви Ивелина Василева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.