Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Алисия, Павел и Венци Венц и Любо Киров на една сцена Представиха музикалната платформа Tidal, която навлиза в България

Цветанов: Хората от обкръжението на Борисов му казват това, което иска да чуе Премиерът ме попита дали ще правя политически проекти, заяви бившият зам.-председател на ГЕРБ

Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Ивелина Василева: Следим язовиритe, нивата са в норма

Нивата на язовирите са в норма и няма опасност, увери министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева по БНР. По думите й проблем може да възникне когато започне топенето на снеговете при затопляне на времето.

Именно заради това през миналата седмица от ведомството са изпратили писма до областните управители в страната. Те са длъжни да вземат превантивни мерки – в язовирите винаги да има свободни обеми. Така дори при повишаване на нивото им няма да има опасност от големи наводнения.

Василева увери още, че от министерството следят пряко големите язовири. При малките също няма проблем, защото вече е ясно чия собственост са и кой носи отговорност за тях, а именно общините, които са ги дали на концесия.

„Непрекъснато следим нивата на реките и водните обекти. Към момента информацията е, че нивото е под или около средното“, увери Ивелина Василева.

Ние наблюдаваме големите язовири, където информацията ежедневно се предоставя на органите, които имат отношение към поддържането да тези обекти. Където е необходимо са предприети мерки за обезопасяване и ремонтиране на съоръженията, каза още министърът на околната среда и водите.

„Много мерки бяха взети, приехме плановете за управление на речните басейни, плановете за управление на риска от наводнения. Всички отговорни лица взимат необходимите действия. С тези си действия правителството изпълни своите ангажименти към европейското законодателство. ЕК го потвърди“, заяви Ивелина Василева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.