Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Отпадна идеята за двойно по-скъпа „Синя зона” в София при мръсен въздух Изцяло ще се забранява паркирането на някои места в столицата, обмислят от СОС

Борисов и Заев: Договорът за добросъседство гарантира приятелски отношения между България и Македония

Момченце обгоря при игра с огън

Чипровци търси дарители за музея на килимарството

Премиерът Борисов: Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович

Прокуратурата атакува сделката за имота на бул. „България“, на който НИКМИ иска да строи небостъргач

Премиерът Бойко Борисов кацна в Страсбург (СНИМКИ)

43-годишен мъж загина в София след падане от 15-я етаж

Министърът на екологията оттегли своя заповед

Националният военен университет обновява базите си с 16 млн. лв. Това ще са първите мащабни ремонти от 10 години насам

Ивелина Василева: Следим язовиритe, нивата са в норма

Снимка: язовир Бебреш, архив

Нивата на язовирите са в норма и няма опасност, увери министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева по БНР. По думите й проблем може да възникне когато започне топенето на снеговете при затопляне на времето.

Именно заради това през миналата седмица от ведомството са изпратили писма до областните управители в страната. Те са длъжни да вземат превантивни мерки – в язовирите винаги да има свободни обеми. Така дори при повишаване на нивото им няма да има опасност от големи наводнения.

Василева увери още, че от министерството следят пряко големите язовири. При малките също няма проблем, защото вече е ясно чия собственост са и кой носи отговорност за тях, а именно общините, които са ги дали на концесия.

„Непрекъснато следим нивата на реките и водните обекти. Към момента информацията е, че нивото е под или около средното“, увери Ивелина Василева.

Ние наблюдаваме големите язовири, където информацията ежедневно се предоставя на органите, които имат отношение към поддържането да тези обекти. Където е необходимо са предприети мерки за обезопасяване и ремонтиране на съоръженията, каза още министърът на околната среда и водите.

„Много мерки бяха взети, приехме плановете за управление на речните басейни, плановете за управление на риска от наводнения. Всички отговорни лица взимат необходимите действия. С тези си действия правителството изпълни своите ангажименти към европейското законодателство. ЕК го потвърди“, заяви Ивелина Василева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.