Ивет Лалова пропуска сезона, но пък ще глези мъжа си

Изкара Коледа в Милано с нейните и неговите родители

Топ-спринтьорката на България, красавицата Ивет Лалова-Колио, за съжаление, ще пропусне зимния сезон заради травма на дясната ръка, но пък така ще има повече време да обърне внимание на съпруга си Симоне Колио и да го поглези, споделят близки до семейството.

Двамата прекараха Коледа в Милано с нейните и неговите родители. През януари имаха малко повече възможности от обикновено да са заедно, макар и заради нейната контузия. Всяко зло за добро, както казват и в Италия.

Ивет блесна с усмивката си на церемонията по награждаването на най-добрите лекоатлети на България за 2018 година, въпреки че не е в най-добрата си форма. Беше „украсена“ с необичайно бижу - шина на дясната си ръка. Тя се дължи на операция на скъсано сухожилие, направена на 7 януари. Контузията идва не от пистата, а от... битов инцидент.

"Травмата на ръката я получих много нелепо. През лятото се срязах на парче кристал, но не обърнах сериозно внимание. Оказа се, че при инцидента съм разкъсала сухожилие, а след това то се е скъсало и затова се наложи операция. Започнах годината с вирус и операция, но се надявам занапред да имам само хубави моменти", каза Лалова-Колио. Тя добави, че заради травмата е пропуснала само пет дни от подготовката си и вече тренира на пълни обороти. Въпреки това няма да участва на състезания през зимата.

"Съвсем малко пропуснах тренировки. В момента се подготвям на пълни обороти. Зимният сезон ще бъде пропуснат, тъй като още няколко дни ще трябва да нося шина. В момента работя по плана за лятото", каза още спринтьорката. Тя получи награда за популяризиране на леката атлетика в България. "Тази награда ме кара да се чувствам оценена, обичана, уважавана", допълни Лалова.

Техни приятели признават, че Симоне глези нашата Ивет като същинска принцеса. А и близо до дома им в Риети има средновековен замък с вълшебен ресторант, където често ходят. Пък и къщата им е като дворец, та нещата са съвсем като в приказка.

Двамата живяха в неговия дом 4 години преди да сключат брак през 2013 г. От 2017 г. най-добрата ни спринтьорка и половинката й могат да се похвалят със същински дворец в Италия. Тогава Симоне решил, че е крайно време двамата да се сдобият с доста по-просторно семейно жилище.

Спортистът отдавна се оглеждал за подходящ имот. Но тъй като много държал на удобната локация, се забавил с покупката. Накрая приятел, който се занимава с недвижими имоти, му препоръчал голяма къща в центъра на града. Симоне и Ивет одобрили локацията и веднага сключили сделката.

Италианецът купил къщата единствено заради огромния двор и доброто местоположение. Веднага след покупката той наел бригада, която да събори старата къща и да се заеме със строежа на внушителен нов дом.

 

Ожениха се в Риети

2-3-4За Симоне Колио, който също е лекоатлет, а на младини е бил футболист, Ивет се венча през 2013 г. Сватбата на спортното семейство беше в италианското градче Риети, където двамата живеят. Църковната церемония протече в един от големите католически храмове в града – „Сан Доменико“. „Въпреки че Лалова е от София, а родното място на Колио е Чернуско Ломбардоне /до Милано - б.а./, двамата избраха Риети за града, в който да живеят, тренират, а сега и да се оженят“, писа тогава официалният сайт на италианската федерация по лека атлетика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица