„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Президентът Радев за прокурора, който ще разследва главния прокурор: Въвежда се нова мощна фигура, а нея я няма в конституцията

Варненската УМБАЛ „Св. Марина“ въведе иновативен метод Лекуват пациенти с Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация

Ивет Лалова се среща с диабетни пациенти в Пловдив

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти този петък в Пловдив по инициатива на образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година. Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания „Sanofi България“ с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“.

Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването. Затова организаторите са осигурили безплатно измерване на кръвна захар в Пловдив на 23, 24 и 25 ноември от 9 до 12 часа в 2 аптеки от веригата „36.6“ на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ 62 и ул. „Гевгели“ 44. На 25 ноември от 18 часа в Градския дом на културата „Борис Христов“ проф. Мария Орбецова ще изнесе безплатна образователна лекция на тема „Диабет под контрол“.

Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин. Гостите на събитието ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“ Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.