Ивет Лалова се среща с диабетни пациенти в Пловдив

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти този петък в Пловдив по инициатива на образователната кампания "Открито за диабета", на която тя е лице от миналата година. Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания "Sanofi България" с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация "Диабет Тип 2".

Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването. Затова организаторите са осигурили безплатно измерване на кръвна захар в Пловдив на 23, 24 и 25 ноември от 9 до 12 часа в 2 аптеки от веригата "36.6" на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 62 и ул. "Гевгели" 44. На 25 ноември от 18 часа в Градския дом на културата "Борис Христов“ проф. Мария Орбецова ще изнесе безплатна образователна лекция на тема "Диабет под контрол".

Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин. Гостите на събитието ще се срещнат и с посланика на "Открито за диабета" Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена