Ивет Лалова с „Икар“ за шампионско дълголетие

Ивет Лалова е отличена с „Икар“ за шампионско дълголетие от фондация „Български спорт”. През този сезон 32-годишната лекоатлетка спечели два сребърни медала от европейско първенство, а на олимпиадата завърши 8-а на 200 метра.

„Този приз не означава, че тя прекратява кариерата си”, уточни Здравка Ивет Лалова с „Икар“ за

шампионско дълголетие

Йорданова от управата на фондацията.

Голямата награда „Икар“ за постижение на годината се присъжда на друга лекоатлетка - Мирела Демирева, донесла най-ценното отличие за България - сребро от игрите Рио 2016.

Церемонията по награждаването е на 15 декември в Художествената галерия в столицата.

Очаквано за отбор №1 е обявен ансамбълът по художествена гимнастика, който преодоля много препятствия този сезон, за да завърши с бронз в Рио. За „достойно представяне” са отличени двама - Елица Янкова, „бронзова” в борбата от игрите, и Радослав Янков, триумфирал със Световната купа в сноуборда.

Фехтовачът Панчо Пасков е удостоен с приза „Пробив в световния елит”. На олимпиадата студентът по стоматология поднесе най-голямата изненада, като победи настоящия световен и европейски шампион Алексей Якименко (Русия). Златният медалист в параолимпийските игри Ружди Ружди също е отличен за постижение на годината.

По традиция на церемонията своите награди ще раздаде и Българският олимпийски комитет, като призьорите от Рио ще получат значки от МОК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт