Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Ивет Лалова: Това може би не беше последната ми олимпиада

Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова се завърна на родна земя след отличното си представяне на олимпийските игри в Рио де Жанейро. На четвъртите поредни олимпийски игри в кариерата си 32-годишната лекоатлетка завърши на 8-мо място в бягането на 200 м. Времето  й сред най-добри състезателки в света беше 21.38 сек.

Лалова пристигна в България със съпруга си Симоне Колио. Първоначално се очакваше тя да кацне около 12:30 ч., но заради закъснение в полета, спринтьорката се срещна с българските си фенове и журналисти след 15:00 ч.

Много приятели и почитатели очакваха българската лекоатлетка на летище „София”. Първият човек, който попадна в прегръдките й  беше двумесечният Никола, син на Сърмена Папазова – една от най-големите почитателки на Ивет.

След олимпийските игри Лалова и съпругът й посетиха Чили, където взеха участие в хуманитарни каузи.

„Рио беше завършека на една много дълга подготовка и мечта. За нас спортистите всяка олимпиада е краят на един много дълъг цикъл, доста повече от 4 години. Благодаря много за цялата подкрепа на всички, на Българска федерация по лека атлетика, на Министерство на младежта и спорта, на Български олимпийски комитет”, каза Лалова пред журналисти.

„Сега е важно да си почина, да се пренастроя, да видя семейството си и да взема важни решения. Животът на спортиста е от състезание до състезание, но е много трудно, когато го правиш 12 години. Казах вече, че това не е последното ми състезание и това може би не е последната ми олимпиада”, сподели тя и добави:

„Когато свърши спортът, не свършва животът, а при мен те вървят ръка за ръка. Ако спортистите имаме една мисия, то е че ние сме посланици на мира. Бях много впечатлена от думите на президента на БОК по време на церемонията по откриването в Рио. Няма в момента международен форум с посланици от всички държави, които да се хранят заедно, да живеят заедно, при равни условия. Ние сме примерите”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.