Ивет на полуфинал без да бяга 100 и 200 м

Ивет Лалова се класира директно за полуфиналите на 100 и 200 м още преди да пристигне на европейското по лека атлетика в Германия. Българката е сред 12-те най-бързи в дисциплината според ранглистата към 30 юли 2018 г. А по регламент най-добрите 12 от спринтовите дистанции, както и тези с препятствия, участват директно на полуфиналите. От сериите се класират още толкова.

Лалова пътува от Италия за шампионата, а първият й старт ще е във вторник вечерта, когато са финалите на 100 м при мъжете и жените, информира bgathletic.com.

Другите ни спринтьори Инна Ефтимова, Денис Димитров и Петър Пеев не са в топ 12 и ще трябва да минат през сериите. Надпреварата е в понеделник.

На първенството България ще бъде с 14 състезатели. В тройния скок също ще има две българки – Габриела Петрова и дебютантката Александра Начева, която едва на 16 години ще е най-младата участничка на първенството. Миналия месец тя спечели световната титла при девойките и стана втора на европейското.

С амбиция за отличие тръгва и олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева, която този сезон фиксира 2 метра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт