Ивет с 3 победи за отборния триумф в Турция

Ивет Лалова имаше най-голямата заслуга за отборния триумф на турския си тим ЕНКА в клубната купа на страната в Бурса. Българката ликува в спринта на 200 метра, като спря хронометрите на 23,02 секунди. Преди това тя донесе победите на 100 метра (11,25 сек) и бе в състава на щафетата 4 по 100 метра.

Тимът на ЕНКА грабна купата с 294,5 точки, като изпревари основния си конкурент „Фенербахче“ (271,5).

При мъжете двата клуба си размениха местата. „Фенербахче“ с Рамил Гулиев, световен шампион на 200 м в редиците си, окупира върха с 288 точки. А ЕНКА, с бронзовия олимпийски медалист на 400 м с препятствия Ясмани Копейо, изостана на 4 точки. И двамата са натурализирани турски атлети. Единият е роден в Азербайджан, а другият в Куба.

Надпреварата в Турция бе предпоследна за сезона за Лалова. Последното бягане на българката ще е в Берлин на 2 септември, когато домакините организират бенефис на една от звездите си Роберт Хартинг, олимпийски шампион на диск. Миналата седмица Ивет стартира на европейското в германската столица и въпреки болките в бедрото завърши пета на 200 метра.

Същевременно норвежките братя Ингебрицен разкриха тайната на успеха си. А именно Якоб, Хенрик и Филип тренират заедно, дори на пътеката. Синхронът между тях е изумителен. Триото се класира за финала на 1500 м, а големият герой е 17-годишният Якоб, който ликува с титлите на 1500 и на 5000 метра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт