Иво Ангелов се връща на тепиха

Спортист №1 на България за 2013-а Иво Ангелов се завърна победно на тепиха, след като заболяване от хепатит го спря за олимпийските игри Рио 2016. Бившият световен и европейски шампион спечели титлата в кат. до 59 кг в класическата борба на държавното първенство в София през изминалия уикенд.

„Чувствах се много добре и го показах на тепиха - обяви на пресконференция 32-годишният перничанин. - Не ми беше лесно, защото в нашата категория е най-голямата конкуренция. Нямам планове за годината, на което състезание ми кажат, на това ще се боря.“

Старши треньорът на класиците Армен Назарян е много доволен, че отново може да разчита на Ангелов. „Като него в отбора няма друг - много добра дисциплина и класа“, обяви Назарян. Вицепрезидентът на БФ по борба Николай Гергов разкри, че другият основен състезател в категорията Александър Костадинов слага край на кариерата си, а на отбора предстои подмладяване.

„За Токио 2020 има много млади момчета, сега са на по 19-20 години - обяви Гергов. - Направили сме програма с отборни срещи между кадетски тимове и така се надявам да спрем да губим талантите при прехода от юноши към мъже.“

Турнирите за кадети ще са всеки месец, като в надпреварите ще се включат общо 24 отбора. На 10 и 11 февруари предстоят схватки в Сливен, Горна Оряховица, Стара Загора и Самоков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт