Иво Инджев: Очаквам заплахите да продължат, защото наближават избори

Рокери, моторизирани провокатори, обиди, призиви за разстрел – това е атмосферата по време на представянето на книгата на Иво Инджев „Измамата Сан Стефано” в Добрич.

„Случи се ескалация на напрежението. На 18. 02.2015 г. в един и същи ден имаше четири заплахи срещу живота ми – анонимни. Сезирах полицията, имаше разследване и бяха установени трима от заплашващите. Стигайки се до прокуратурата, тя се произнася, че няма да повдигне обвинение, защото въпросните били упражнили правото си на свободно слово”, припомни писателят.

Той допълни, че заплахите през годините са продължили, а журналистът е получавал клипчета със заплахи за живота му.

„Вече излизат на светло, вече ми ги пращат като биячи – да ме сплашват, защото си позволявам да пиша книги, а на тях не им харесват. Това е престъпление, тази организирана престъпна група, която се опита да предотврати едно публично събитие в градска библиотека”, посочи Инджев.

Писателят е на мнение, че властите нарочно не наказват хората, които го заплашват.

„Аз знаех, полицията не знаеше. Хора от Добрич ми се обадиха да ме предупредят, че се готви подобна провокация и че Костадин Костадинов от партия „Възраждане” ще изпрати свои хора на мотоциклети да свършат тази работа. Аз го призовавам този политик да не се крие и да поеме отговорност за направеното като организатор, защото извършителите са ясни”, заяви Инджев.

Журналистът каза още, че очаква заплахите да продължат, защото наближават избори.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България