В Хитрино вече възраждат улици и обществени сгради Делото срещу двамата машинисти е в ход

Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

45 души от Варненско се разболяха от туберкулоза за година

ГЕРБ предложи до 2 години или глоба от 2 до 5 хил. лв. за изгаряне на отпадъци

Софи Маринова се забули (СНИМКА)

Прокуратурата проверява инцидента с детето, паднало в изкоп във Велинград

Иво Тонев: Българският футбол не е имал човек като Русев

Вече бившият ръководител на „Левски“ Иво Тонев се изказа изключително ласкаво за новия мажоритарен собственик на клуба Спас Русев. Според бившия шеф на спортния тотализатор през последните 21 години в българския футбол не е имало човек като Русев.
Тонев направи обширно изявление по време на общото събрание на акционерите, в което засегна редица теми.

Финансовото състояние

„Започвам с 2015 година, която бе много трудна за „Левски“. Най-важната задача през този период, бе да не допуснем „Левски“ да не тръгне по стъпките на един друг клуб. С общи усилия съумяхме да получим лиценз и да не се налага в момента да се сдружаваме с други отбори, за да играем в новосъздадената„А“ група. Един от хората, който помогна най-много през този период, бе Георги Иванов. От май 2015 година до вчера сме погасили към НАП около 1.4 млн. лева. Към различни клубове и футболисти 1.120 000 лева и забавени заплати 1 800 000 лева. Общо казано 4 260 000 лева, които изплатихме през тези няколко месеца.

Сектор „А“

Друг важен въпрос, който Тонев дискутира, бе построеният Сектор „А“ и полемиките около него.
„Стигаме до Сектор „А“ една тема, много дискутирана, за която витаят редица лъжи. Сектор „А“ към вчерашна дата дължи малко над 12 000 000 лева с ДДС или 10 000 000 без ДДС към двете фирми, които построиха съоръжението. С тях на 99% е постигната договорка как ще бъдат погасени – с едната в рамките на 10 години, с другата за около 6 години. В този период приходите от Сектор „А“ ще се заделят и ще се разпределят между двете фирми. Това е най-модерният сектор в България и един от най-добрите в Европа. А и най-евтиният, със сигурност. Ако Сектор „А“ има средна посещаемост от 65% на мач, той може да се изплати до 5 години.

Амбициите

„Считам, че „Левски“ в момента има отбор, който с не повече от 4 класни попълнения през зимата, може да се бори с „Лудогорец“. Нещо, което очаквам от новия собственик да осигури. Считам, че новият собственик е един изключителен човек. Повече от 21 години се занимавам с управление и работа в българския футбол, смея да твърдя, че такъв човек в българския футбол не е имало до момента. Ние, като собственици, прехвърлихме безвъзмездно всички акциите на г-н Спас Русев. Може да се каже, че от днес (б.а вчера) той е новият собственик на ПФК „Левски“. Впечатлен съм от класата, опита и амбицията, която има този човек. Той заслужава вашата подкрепа, отборът заслужава вашата подкрепа, за да може „Левски“ още тази година да постигне успех.

Феновете

„Ще се обърна към публиката на „Левски“ – през последните години, 7 вече, „Левски“ няма спечелена титла или купа. Труден период за всички, които обичат отбора. Искам, надявам се и вярвам, че този период ще приключи още този сезон. Подкрепяйте отбора и бъдете обединени.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Ние, като собственици, прехвърлихме безвъзмездно всички акциите на г-н Спас Русев. Може да се каже, че от днес (б.а вчера) той е новият собственик на ПФК „Левски“. “ Като се почне от Грашнов и се мине през Чьорни, Батков та до днес всички собственици прехвърлят акциите безвъзмездно. Как става това? Кой е истинският собственик? На мен ми намирисва на бившата Държавна сигурност, чиито отбор още от онова време беше „Левски“. А всички приказки, че синия цвят е цвета на свободата са мижи да те лажем.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.