Идат най-здравите осминафинали

Първото място в групата почти сигурно гарантираше на най-могъщите в Шампионската лига още едно сравнително лесно стъпало преди финалната осмица на турнира. През тази година то може да се окаже проклятие.

Вече е сигурно, че втори в групата си остава полуфиналистът от последните пет сезона "Байерн", който би могъл да се срещне още сега с "Барселона", "Ювентус", "Арсенал" или "Реал" (ако късно снощи "кралете" спечелеха срещу "Борусия" (Дортмунд). В подобна ситуация е и прескъпият тим на "Манчестър Сити" и Пеп Гуардиола, който не може да се падне сега само с "Барса".

В Англия се зарадваха за "Арсенал", но и изтръпнаха. В последните четири сезона тимът отпада на осминафинал, защото се срещаше по два пъти с "Байерн" и "Барселона". Сега баварците отново са възможен вариант. Но също един измежду "Реал" или "Борусия" (Д).

Разбира се, за големите пушки, които не гръмнаха подобаващо, има и фантастични варианти. На първо място това са закъсалият английски шампион "Лестър" и френската сензация "Монако".

"Миналата година бяхме първи, а ни се падна "Ювентус" - каза Томас Мюлер, звездата на "Байерн". - Може да е за добре да започнем отново срещу много силни."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят