Идва краят на сагата с ликвидацията на изоставената тубболница в Сливен

Снимка: Росица Николова

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски поиска да бъде приключена ликвидацията на закритата вече белодробна болница в Сливен, за да могат да се извършват последващи дейности както със сградата-паметник на културата, така и с прилежащия й терен от 27 декара. "1000 квадрата от терена ще се използват за разкриване на Център за грижа за деца, който ще се финансира по програма "Развитие на човешките ресурси", обясни Божурски.

Тубболницата бе закрита през 2010 г. с решение на здравния министър, като част от дейността й бе прехвърлена към областната болница в Сливен. Имотът се намира в централната част на града, оставен е на милостта на природата и крадците и вече 7-ма поред година се руши. "Дейността на лечебното заведение е била прекратена чрез ликвидация. По различни причини срокът е бил удължаван нееднократно, последно - до април 2012 г.

Водена е кореспонденция с Министерството на здравеопазването. Но до момента ликвидацията не е приключила и няма законова възможност за продължаването й. Затова поисках да приключи този процес" - поясни Божурски.  Засега ще се използва малка част от огромния терен, където ще бъде създаден социалния център по европроект. По-късно ще бъде обсъдено как и за какви нужди може да бъде използван имотът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България