На 19 ноември 2018 да почерпят

Откриха откраднат през 2012 г. шедьовър на Пикасо в Румъния

Мей: Оставка няма да улесни Брекзит Призивите за оттеглянето на премиерката не стихват

Кола блъсна и уби пешеходец на входа на Южния парк в София

Каракачанов: От войните между правителство и президент губи държавата

Българин е арестуван при протестите срещу цените на горивата във Франция

11 деца – жертви на интернет тормоз всеки ден Все повече са случаите на сексуална експлоатация в мрежата

Стоичков на „Златната топка“

Военен №1 ген. Андрей Боцев: Заплатите за 2018 г. няма да се увеличават

Катастрофа с участието на български автомобил в Македония, един човек е ранен

Хаос на пътя, дрифт пред парламента (обзор) Шепа протестиращи затвориха границата с Гърция, блокираха Бургас и магистрала „Тракия”

Полският премиер: Русия може да нахлуе в Украйна след пускането на „Северен поток 2“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 19 ноември 2018

Мини-Меркел иска квота за депутатки Анкета й даде преднина за лидерския пост в ХДС

13 хил. на месец ползват нощен транспорт Догодина София решава дали да продължи услугата

Изба „Братя Минкови“ вдъхнови виртуозите на Миланската скала

Приятна изненада за публиката се оказа присъствието на българската цигуларка Евгения Станева, която от 2003 г е част от групата. Концертът остави положителни емоции в запалените почитали на класическата музика, които с нетърпение очакват следващото идване на музикантите.

Талантливите италиански музиканти и златните български вина си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto

Невероятните вина на изба „Братя Минкови” са новите посланици на България сред културния и музикален елит на света. Класически, изискани и издържани в най-добрите традиции на Стара Европа, те очароваха виртуозите на Миланската скала. По време на впечатляващия си концерт у нас, 15 от най-добрите инструменталисти и концертмайстори покориха родната публика със завладяващите си изпълнения, но самите те бяха запленени от класата и уникалния вкус на златната българска селекция, спечелила едни от най-престижните отличия на планетата.

_mg_8608-webИ защото храната, виното и музиката са неизменна част от италианското ежедневие, след концерта виртуозите от Ла Скала и виртуозните вина на „Братя Минкови” си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto. Макар открит наскоро, той бързо се превърна в притегателен център за ценителите на автентичната италианска кухня. Тримата “тенори” на ресторанта – собственикът Андреа Паломбини, салонният управител Масимо Саета и готвачът Нино лично поднесоха на талантливите изпълнители вината от сериите Jamais Vu и Minkov Brothers, които отлично хармонират на кулинарните шедьоври от Ботуша, подготвени по стари италиански рецепти. Изпълнителите на Миланската скала припознаха творчеството си в розето Jamais Vu – деликатно, елегантно и класическо – точно като музиката, която създават и пренасят в цял свят. Но виното, което истински ги впечатли бе златното Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, спечелио най-голямата световна винена награда – Златен медал от Decanter`2016 във Великобритания.

Aspecto-JVИзборът на дегустаторите от ресторант VinSanto не беше случаен. Те оцениха високо факта, че емблематичните вина съчетават новаторския дух на енолозите от избата с хилядолетното фамилно наследство, завещано им от прочутите карнобатски винари Братя Минкови. Гостите останаха очаровани да научат, че легендарната българска винарна е със 135-годишна история и по цял свят е синоним на високо качество и собствена идентичност. Талантливите музиканти на Миланската скала признаха, че почитта към семейството и традициите са ония ценности, които правят българите и италианците толкова близки. След края на вечерята те си обещаха, че при следващото си посещение в България с удоволствие ще посетят избата, където винената магия се твори ежедневно.

Срещата на Виртуозите от Миланската скала с класическите вина на изба „Братя Минкови” остави приятен, дълъг и запомнящ се финал, точно както би направило едно хубаво вино, разказа собственикът на ресторант VinSanto, Андреа Паломбини. Гостоприемството, кулинарните шедьоври и българските вина допринесоха за приятното изкарване на всички гости, а вечерта премина типично по италиански – забавно, шумно и много вкусно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.