Избират бързо ново ръководство на Дунарит, хората запазват работата си Министърът на икономиката Емил Караниколов обеща:

Снимка: Дарик

Ще разговарям с акционерите на Дунарит, избирането на ново ръководство да стане възможно най-бързо. Това обави министърът на икономиката Емил Караниколов пристегнал по спешност днес след обяд в Русе след протеста на работещите в Дунарит. Той увери, че заводът няма да затваря врати, нито ще бъде продаван или прехвърлян, а работниците продължават работа.

991-ratio-ruse-dunarit-2

Над 800 работници от русенския военен завод „Дунарит“ протестираха днес по обяд пред граничния пункт „Дунав мост“, като спряха движението за 20 минути. Причината е опасността от затваряне на предприятието, след започване на процедура за отнемане на лиценза му. По-късно в Русе дойде и министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщи Дарик.

991-ratio-ruse-dunarit-1

До напрежението се стигна, след като се разбра, че е повдигнато обвинение на директора на завода Кръстю Кръстев, което автоматично стартира и процедура по отнемане на лиценза на предприятието. Малко преди пристигането на министъра стана ясно, че съветът на директорите, начело с Кръстев, е подал оставка.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пеевски и Боко слагат свои хора, за да ощавят фирмата или да я откраднат. Спретнаха мероприятие на сегашното ръководство, за да се наместят там.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.