На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Избират партньорка за шуменския павиан Шмоко Община Шумен ще вложи 50 000 лв. през тази година за обновяване на зоокъта в парк "Кьошкове"

Снимка: Цветелина Георгиева

Още тази година е възможно най-емблематичният обитател на зоокъта в Шумен – павианът Шмоко да се сдобие с женска партньорка. От Министерство на околната среда са поставили изрично условие другарката му да живее поне за шест месеца в клетка до Шмоко, за да се опознаят двамата от къса дистанция. Едва тогава ще могат да съжителстват в общ „апартамент“.

Това се налага, защото пъргавият маймуняк не е имал половинка повече от 20 г. Вече е на 36 г., но не е за отписване. Това разказа за преговирите си с еколозите шефът на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков, който от година се грижи за шуменските любимци в парка.

От общината няма да се харчат пари за женската маймуна. И за нея, и за други видове животни ще се разчита на зоопаркове в страната, както и на щедростта на ловни стопанства и спонсори.

Община Шумен ще вложи 50 000 лв. през тази година за обновяване на зоокъта в парк „Кьошкове“, ще има нови клетки и още атрактивни животински видове.

В празната мечешка клетка ще се настанят рисове. Поне 5 елени лопатари ще радват посетителите. На входа пък гостите ще посреща огромна волиера с папагали. Възможно е пълната реализация на проекта за обновление да приключи идната година с още вложения от общинския бюджет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.