Избират с конкурс най-добрата рибена чорба в Бургас

Жури и публика ще оценяват гозбите на участниците

Избират с конкурс най-добрата рибена чорба в Бургас. Жури и публика ще определят заведението, в което се приготвя най-вкусната чорба в града. То ще получи и специален приз, който ще гарантира през следващата година, че това е мястото в Бургас, където правят най-вкусната рибена чорба.

Конкурсът е финалният завършек на Фестивала на рибата и виното, който ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември в района до експозиционен център "Флора".

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професинални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще покажат кулинарните си умения и ще демонстрират любимите си морски и рибни рецепти.

В края на всеки фестивален ден ще има атрактивни концерти и прожекции на филми, свързани с морето. Ще бъдат показани филмите „Корави старчета” на 13-ти септември, петък и „Летовници” на 14-ти септември, събота. В музикалната програма ще се включат "Обратен ефект" и бургаската група Силует, група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще работи от 11.00 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!

Коментари

Задължително поле