Изборите в САЩ превзеха Twitch

Изборите за президент на САЩ станаха водеща новина не само в традиционните медии, но и в геймърските платформи. Най-голямата от тях – Twitch, беше превзета от политически послания около битката между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Хасан Пайкър, известен като hasanabi, стана най-гледаният стриймър с над 8 милиона часа изгледани от други потребители в първата седмица на ноември. 29-годишният нюйоркчанин говори предимно на политически теми, но предлага и геймърско съдържание в канала си.

Ако си пуснете излъчването ми сега, ще видите нещо много различно от изборите в САЩ – оправда се веднъж Хасан срещу многобройните си критици. - Време е за атака с викингите.“

С дейността си той си спечели похвали от „Ню Йорк Таймс“. „Twitch от платформа за излъчване на видео игри, се превърна в място за политика в последните месеци – радва се изданието, което споделя възгледите на Хасан. - Този прогресивен политически коментатор завладя вниманието с над 80 часа съдържание за изборите.

Все пак Хасан е единственият политически стриймър в топ 10 на Twitch. Втори с гледаемост от 5,9 млн. часа е бившата бразилска звезда от CounterStrike Алешандре „gAuLeS” Борба, а трети с почти 4 млн. часа е 24-годишният канадец Феликс „xQcOW“ Ленгиел, бишв професионален състезател по Overwatch. Любопитно е, че се налага тенденцията водещи стриймъри да не са настоящи състезатели, тъй като подготовката за турнирите не им оставя време да създават съдържание за платформите.

Сред игрите най-популярна остава League of Legends, на чиято тематика са изгледани общо 31,94 милиона часа съдържание. Следват Among Us с 23,87 млн. и Fortnite с 19,4 млн. В топ 10 са още Call of Duty: Modern Warfare, CS:GO, Minecraft, Grand Theft Auto V, Apex Legends и Valorant. Най-популярната категория обаче си остава Just Chatting, която има 61,65 милиона часа изгледано съдържание. Именно в нея потребителите обсъждат и политическите теми, а специализираната секция за това в Twitch на практика не се използва.

Коментари

Задължително поле