Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Президентът Радев за прокурора, който ще разследва главния прокурор: Въвежда се нова мощна фигура, а нея я няма в конституцията

Изборният ден премина без съществени нарушения

В 21.00 часа Централната избирателна комисия обяви края на изборния ден в цялата страна. Той премина при сравнително висока избирателна активност. Към 17.00 часа тя е била 41.93%, което означава, че 2 867 047 души за цялата страна са упражнили правото си на глас.

Най-висока е била активността в София област и Перник– 49.82%, където са отчетени еднакви резултати. Най-ниска е избирателната активност в Кърджали – 27.13%. На първи тур общата избирателна активност за цялата страна беше 57.47%.
Общият брой на гласувалите български граждани в чужбина към 19.00 часа е 84 308 души. Гласувалите в Турция са 33 724, във Великобритания – 10 589, в Испания – 8 327, в Германия – 5 630, в Гърция – 2 730, в САЩ – 671. От МВнР уточниха, че в Съединените американски щати изборният ден все още не е приключил.

Гласуването се извърши в 12 418 изборни секции в цялата страна. В чужбина бяха разкрити 325 секции в 71 държави.
В рамките на изборния ден постъпваха и сигнали за нарушения на изборните правила. Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова обясни, че в комисията са постъпили няколко еднородни жалби, свързани с твърдения за агитация от страна на премиера Бойко Борисов в изявлението му пред журналисти след като упражни правото си глас. Във връзка със сигналите ЦИК е изискала от Съвета за електронни медии (СЕМ) необходимите материали, за да може да прецени дали в сигнала има данни за извършване на агитация. Камелия Нейкова разясни, че има и сигнали, свързани с това, че доставчици на медийни услуги посочват изборни резултати, което е недопустимо преди приключването на изборния процес.

picsart_11-13-10-25-08

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.