Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Изборът на банка за ипотечен кредит не трябва да е повлиян само от лихвата

Мила Казанлиева – директор на Бизнес център Варна на Алианц Банк България

– През последните години се наблюдава съживяване на пазара на недвижимите имоти. Как се отразява това на търсенето на ипотечни кредити?

– Варна е непрекъснато разрастващ се град и не спирам да се изненадвам колко много нови жилищни сгради се изграждат. Ниските нива на лихви по ипотечните кредити правят покупката на семейно жилище атрактивна, което дава основание на инвеститори, строители и предприемачи да активират инвестиционните си проекти. По данни на НСИ за първото тримесечие на 2017 г. за гр. Варна са издадени 112 разрешителни за строеж на жилищни сгради, за 744 бр. апартаменти, за 101 000 кв. м. РЗП.  Разнообразните предложения на пазара предоставят възможност за избор на жилището, което отговаря най-добре на нуждите и очакванията на едно домакинство. Всички тези фактори спомагат за нарастване на интереса към ипотечните кредити, предлагани от  Алианц Банк България. Само за първото шестмесечие на 2017 г. във Варна отчитаме увеличение на отпуснатите кредити с близо 30%  спрямо същия период на миналата година.

– Как Алианц Банк подпомага клиентите, които имат намерение да си купят жилище?

–  Алианц Банк предлага различни варианти на финансиране в зависимост от индивидуалните предпочитания на всеки един клиент – със специални споразумения, сключени със строителя, с финансиране на авансовото плащане до акт 14 с потребителски кредит, с откриване на специални сметки под условие на купувача и продавача, където банката контролира заложените в предварителния договор условия и срокове и насочва плащанията срещу представени документи.

–  Как клиентите да избират своята банка за дългосрочен продукт какъвто е жилищния кредит? На какво е необходимо да обръщат внимание?

–  Изборът на банка не трябва да бъде повлиян от най-ниските лихви. Цената на един кредит е комплексна и клиентът е необходимо да се информира за таксите и комисионите за откриване на сметка, месечно обслужване, издаване на дебитна или кредитна карта, интернет банкиране, SMS известяване за движения по сметката и пр. Друг разход, който много често се пропуска, но е важен, са застраховките, които формират сериозен разход за целия период.  Алианц Банк се грижи за спокойствието на клиентите си като поема за своя сметка застраховката Имот за  срока на кредита. Съпътстващите разходи като изготвяне на становище, изготвяне на оценка на обезпечението, юридическа помощ по изготвяне на документи за ипотека, откриване на сметка и месечно обслужване, са разходите, които заедно с лихвения процент по кредита, се включват в т. нар. Годишен процент на разходите( ГПР). Разходите, за които клиентът следва да се информира допълнително са нотариалните и държавни такси по учредяване на обезпечението в полза на банката.

–  Какви са основните клиенти на пазара – хора, които купуват своето жилище за първи път, за инвестиция или за рефинансиране на съществуващи кредити?

–  Голяма част от ипотечните кредити са на млади хора, които преценяват, че със сумата на месечния наем биха могли да изплащат собствено жилище. Често закупуват жилището, в което са били до момента под наем и са го почувствали като своето място за живеене. Благодарение на атрактивните условия, които Алианц Банк предлага, голяма част от отпуснатите кредити са с цел рефинансиране на съществуващи задължения, включително и на ипотечни кредити в друга банки. Положителното е, че потребителите са по-информирани и вече умеят да четат и сравняват оферти, а не  гледат само оферирания лихвен процент. Все повече Алианц Банк се възприема  от  клиентите ни като партньор и консултант, на който могат да бъдат поверени личните спестявания и инвестиции. Ипотечните кредити са дългосрочни договори и ние винаги държим на откритите и прозрачни взаимоотношения с клиентите. Няма по-добра реклама от думите на доволния клиент. Голяма част от новите ни клиенти са получили информацията и препоръката за нашите продукти от свои приятели, вече ползващи нашите услуги. Клиентите избират Алианц Банк, защото  е част от Алианц България Холдинг, а това е уникално предимство. При нас клиентът получава пълни финансови решения – от финансирането на един проект до застраховането и пенсионното осигуряване. Все повече клиенти оценяват това наше предимство и ни търсят.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Казвам се г-жа Рут Едуин от България, единствен родител, преди съпругът ми да умре, за да ни остави толкова много дълг, бях толкова объркан и разочарован от това как
  Нека да прочетем огромния дълг. Един ден, минаващ през интернет, се натъкнах на свидетелство на г-жа Аю Ахмед за това как г-жа Мария Уилям му помогна с заем. Затова поисках заем от 50 000 евро, с 5-годишен период от компанията по пощата (marywilliam902@gmail.com)
  Когато кандидатствах за заема, положих клетва на Бога, че ако получих заема. Ще оставя света да разбере какво е направила за мен, за моята голяма изненада
  По-малко от 24 часа моят кредит бе отпуснат при лихвен процент от 2%. Сега поставих задължението на съпруга си и започнах нов живот и моя работа
  собствен. Току-що направих обреците си.
  Така че, ако искате някакъв вид заем до 2%, Ако ви интересува, можете да се свържете с добрата Майка по електронната си поща. (Marywilliam902@gmail.com)

  БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ

 2. Здравейте. аз правя заеми между физически лица с лихва от 3%. Аз също така за финансиране на проекти.Моите предложения варират от 5000 до 20.000.000 Лева , Ако имате нужда от финансиране за проекта или в заем, аз мога да ви помогна.Аз не питам, какво признание на дълг, заверени ръкописни, а също и някои документи.
  Ето пощата ми: morand.d@outlook.fr

Отговорете