Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Избрани са първите изпълнители по проекта за нова градска среда в Старо Търново

Снимка: Община Велико Търново

Избрани са първите изпълнители по големия проект на Община Велико Търново за пълно обновяване на Стария град и част от жилищните квартали. Това съобщиха заместник-кметът проф. Георги Камарашев и директорите на дирекции „Проекти и програми“ и „Строителство и устройство на територията“ – Мариела Цонева и Динко Кечев. Подписан е вече и договорът за строителен надзор. Още през настоящия строителен сезон ще стартира подготовката на строително-монтажните работи и самите дейности.
Проектът „Привлекателна и съхранена автентична градска среда в град Велико Търново“ е сред най-мащабните, включени в одобрената Инвестиционна програма на Община Велико Търново по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на инвестиционното намерение възлиза на повече от 10 милиона лева с ДДС. Около8 милиона лева ще бъдат вложени в старинната част на града.
С реализацията кметът Даниел Панов и екипът му целят Старо Търново да стане още по-красиво и привлекателно за туристите, с достъпна и съвременна инфраструктура, подобряваща допълнително условията за местните жители и за бизнеса. Вторият акцент е поставен върху подобряването на градската среда в жилищните райони, като фокусът пада върху квартал „Чолаковци“ и пешеходната връзка с квартал „Бузлуджа“.
За оптималното провеждане на строителните работи проектът е разделен на общо шест обособени позиции. За четирите от тях, които обхващат над 36 улици и площадни пространства в старата градска част, вече са избрани изпълнители.Сред включените дейности са подмяна и обновяване на уличните настилки, тротоарите, пешеходните алеи, стълбищата, елементите на градското обзавеждане /парапети, пейки, кошчета за смет/, озеленяване, монтаж на енергоспестяващо улично осветление. Автентичната калдъръмена настилка в квартал „Варуша“ ще бъде запазена в нейната цялост.
„Избраните изпълнители са сериозни фирми, с доказан опит в реализацията на европейски проекти и строителни дейности, обхващащи градската среда“, коментира Мариела Цонева.
Прогнозите за реализацията на проектите по Инвестиционната програма по първата приоритетна ос по ОП „Региони в растеж“ сочат, че до края на първото полугодие на 2018 г. ще бъдат усвоени най-малко 8 милиона лева – 20% от финансовия ресурс, възлизащ общо на 43,5 милиона лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете