Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Избраха нов ректор на Медицински университет-Варна и директор на УМБАЛ „Св. Марина“

Нови лица поемат управлението на Медицинския университет-Варна и университетската болница „Св. Марина“, стана ясно след общо събрание на висшето училище. На него за ректор единодушно бе избран проф. д-р Валентин Игнатов, досегашен изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“.

Неговият пост пък зае проф. д-р Силва Андонова. Проф. Игнатов е възпитаник на Първа езикова гимназия и е завършил медицина в родния си град Варна. През 2005 г. придобива докторска степен, през 2013 г. става професор по хирургия в Катедрата по обща и оперативна хирургия в МУ-Варна. Специализирал е в България, Ирландия и Германия, има 205 научни публикации. Проф. Игнатов е председател на Асоциацията на университетските болници в България и ръководи „Св. Марина“ от 2016 г. Поема ректорския пост от проф. д-р Красимир Иванов, който изкара два изключително успешни мандата. През това време успя да увеличи значително студентите, да реализира важни проекти като изграждането на нова сграда на Факултета по фармация, разкриването на нови специалности и филиали в Сливен, Велико Търново и Шумен, на центрове за симулационно обучение и да наложи отлично качество на обучение, довело и до висока акредитационна оценка.

В момента в МУ-Варна учат 5879 студенти, 1700 от които са чужденци от 49 държави, стана ясно от отчета на проф. Иванов, който бе избран за председател на Общото събрание. То избра за нов шеф на УМБАЛ „Св. Марина“ проф. д-р Силва Андонова, досегашен директор лечебно-диагностична дейност. Тя също е възпитаник на МУ-Варна и ръководи Втора клиника по нервни болести и отделение за лечение на остри мозъчни инсулти в „Св. Марина“. Член е на множество медицински организации, национален координатор е на Международния регистър за инсулти SITS на европейски проект на Европейската организация по инсулт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.