Избраха футболен бос за нов председател на Общинския съвет в Асеновград

Председателят на Управителния съвет на футболен клуб „Асеновец” Драгомир Георгиев е новият шеф на Общинския съвет в Асеновград.

56-годишният икономист по образование и общински съветник от ПП „Народен съюз” бе единствената предложена кандидатура за заместник на отстранения от поста му на 29 ноември досегашен председател на местния парламент Светозар Шуманов (Реформаторски блок) по време на извънредната сесия.

На нея присъстваха 32-ма от всичките 33-ма старейшини, като дългогодишният финансов контрольор в НОИ-Пловдив и бивш главен счетоводител на Община Асеновград бе избран за нов председател с 18 гласа „за”, 11 „против” и три от бюлетините в урната бяха обявени за недействителни. „Съвсем отскоро съм в политиката – едва от 2 години, но смятам, че ще бъда полезен и това ще го оцените всички вие. Благодаря на д-р Шуманов и се надявам, че ще мога да разчитам на опита му”, бяха първите думи на новия шеф на местния парламент в Асеновград.

Драгомир Георгиев е роден през 1961 г. в Асеновград. Завършил е икономика и финанси в Държавния университет в Санкт Петербург със степен магистър и близо 30 години работи по специалността си. В ОбС-Асеновград досега бе член на комисиите „Бюджет и финанси”, „Правна” и „Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони