Избягалата десетокласничка и приятелят й доброволно отишли в полицията в Пловдив, утре ги връщат в Бургас

Снимка: Архив

Обявената за общонационално издирване 16-годишна ученичка от Професионалната гимназия по химични технологии „Н. Зелински” в Бургас и приятелят й се появиха в Трето РУ на МВР-Пловдив и се предадоха доброволно в сряда малко след 16 часа.

От полицейското управление, намиращо се на метри от Гранд-хотел „Пловдив” и пешеходния мост над река Марица, свързващ квартал „Кършиака” с центъра на града, съобщиха, че в четвъртък сутринта двамата тийнейджъри ще бъдат конвоирани обратно за Бургас от техни служители.

Младата двойка бе в неизвестност през последните 5 дни. Момичето избяга от дома си заедно с приятеля си в неизвестна посока. Съучениците й, при които тийнейджърката била потърсена, също бяха много разтревожени и напълниха социалните мрежи с призиви за издирването на момичето. Същото направиха и приятелите на момчето. Родителите на избягалата тинейджърка, които са от Камено, призоваха всеки, който знае нещо да се обади в полицията. Те имали информация, че дъщеря им и приятелят й са напуснали Бургас и региона и са поели в посока София и Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България