Избягалият от затвора Владимир Пелов убит при престрелка в Ботевград

Рецидивистът Владимир Пелов, сниман в Софийския окръжен съд през 2011 г.

Владимир Пелов е убит при престрелка късно снощи в центъра на Ботевград, съобщи БНТ.

При престрелката е ранено още едно лице, 40-годишен криминално проявен мъж, който е приет в болница "Пирогов", съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

По информация на БНТ идентификацията на Пелов се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае.

По все още непотвърдена информация другият участник в престрелката е Марио Панчев с прякор Големия, предаде Блиц.

Той е известен в крими средите с множество регистрации за различни престъпления. Основната му дейност е сводничество. Не е ясно дали преди това е влизал в конфликт с Владимир Пелов. В миналото Марио Панчев - Големия е популярен и като спортист, шампион на лежанка в категория над 120 кг, като вдига 240 кг още от първи опит.

Към мястото на инцидента веднага са насочени полицейски екипи. Установено е, че един мъж е прострелян и починал, друг е транспортиран за лечение в болница. В града тръгнаха слухове, че убитият, който бил облечен със суитчър и лицето му не се виждало, е избягалият от Софийския затвор рецидивист Владимир Пелов, предаде Канал 3.

Към момента не може да бъде потвърдена самоличността на лицето, убито късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград, тъй като жертвата не е имала в себе си документи. Това каза ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

По този начин тя отказа да потвърди дали застреляният е избягалият от Софийския централен затвор Владимир Пелов. Николова допълни, че експертизата по установяване на самоличността на жертвата ще бъде извършена в най-кратки срокове. "Не бихме могли с категоричност да заявим той ли е или не е той. Нека да направим съответните експертизи. Съдебният медик все още оглежда тялото, предаде БНР.

Христо Терзийски допълни, че раненият е улучен с 2 куршума в областта на корема, той е закаран в болницата от свои приятели и веднага е бил опериран.

Терзийски допълни, че на 2 юни жандармерията е извършила проверка на изоставена постройка в центъра на Ботевград по сигнал, че Владимир Пелов се укрива в града, но при нея лицето не е открито.

На мястото са открити три огнестрелни оръжия, като детайлите по инцидента тепърва ще се установяват, допълниха представителите на властите. От МВР по-рано съобщиха, че около 23 снощи в Ботевград е имало стрелба, при която е убит един човек, а друг е откаран в болница. Полицията извършва оглед на мястото, който продължава.

Владимир Пелов осъществи зрелищно бягство заедно със съучастника си Радостин Колев през централния вход на Софийския централен затвор, използвайки внесено отвън огнестрелно оръжие. Оттогава двете лица се издирват.

Коментари

Задължително поле