Избягалият от затвора убиец засечен от камери на Главната в Пловдив и във Варна

Избягалият миналия вторник от Пловдивския затвор убиец Тома Ендрев бил засечен от охранителни камери да се разхожда по Главната улица в града под тепетата в компания на своя приятел Мариан Пенев, в чиято квартира бил спипан в неделя около 9.30 часа сутринта.

Това съобщиха на съвместна пресконференция районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова и заместник-шефът на Областна дирекция на МВР-Пловдив Георги Георгиев.

В полицията бил получен сигнал, че Ендрев е видян и във Варна, но къде точно се е укривал след бягството си на 21 февруари излежаващият присъда от 18 години затворник засега отказва да каже. 32-годишният мъж мълчи и за мотивите за бягството. Преди полицаите да спипат беглеца в апартамента на 12-ия етаж на ул. "Хан Телериг" в квартал "Кършиака", са били проверени 12 различни адреса в Пловдив и Варна. Сега разследващите са установили, че Тома Ендрев е гостувал за няколко часа в петък вечерта на Мариан Пенев, с когото се познавали от затвора, а след това е преспал в нощта на събота срещу неделя в дома му, където именно е и заловен при акция с участие на 20-ина полицаи. Мариан Пенев е осъждан многократно за грабежи и е излязал наскоро на свобода.

Освен за бягството от затвора, за което му се полагат още 3 години лишаване от свобода, на Тома Ендрев ще бъде повдигнато обвинение и за употреба и притежание на наркотици - при ареста в стаята, където е спял избягалият затворник е открито и известно количество амфетамин, който той е употребил предната вечер.

Разследващите получили в събота информация, че именно Мариян Пенев е човекът, при който се укрива Тома Ендрев. В неделя сутринта полицаите проверили още 4 адреса, които Пенев бил обитавал по-рано, преди да стигнат до настоящия му на ул. "Хан Телериг" 5.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право