Избягал от ПТП остави лична карта в колата

Снимка: Архив

Шофьор помля паркиран автомобил, бордюри, парапети и стълб в Шумен, избяга от произшествието, но си остави колата на място. В нея на дясната предна седалка забравил личната си карта. Така пристигналите полицаи стигнали много бързо до 25-годишният А.Х. от шуменското село Друмево.

Катастрофата със значителни материални щети станала минути след 8 часа сутринта в понеделник в центъра на Шумен. На кръстовището, образувано от улица „Алеко Константинов“ и бул.“Симеон Велики“ БМВ ударило последователно товарна "Тойота Хайлукс", бордюри, блъснало се в метални парапети и финиширало в стълб за улично осветление.

Колата с английска регистрация била зарязана на мястото, но за пристигналите пътни полицаи намереният документ бил добра следа. Намерили шофьора, но нямало как да го тестват за алкохол. Най-вероятно той е имал основателна причина да напусне мястото. Възможно е да е бил и със спътници.

За престъплението е образувано досъдебно производство и шофьорът ще понесе наказание, както за причинените щети, така и за напускането на мястото на произшествието, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България