Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Сутринта техника на АПИ извади от преспите група младежи, които въпреки забраната навлезли в затворен за цялата зима участък от път III-5005 - на един километър след Бузлуджа в посока връх Шипка.

 

Към 4 часа тази сутрин, от тел.112 в пожарната в Стара Загора е съобщено за закъсали леки автомобили с 8 човека, на пътя между връх Шипка и връх Бузлуджа, посока хижа Тинтява, които търсят помощ, съобщиха от МВР.

img-23d870f80c633faa6713a31e04b2a2c0-vПоради тежката пътна обстановка и силни снегонавявания, незабавно е организирано изпращането на тежка и специализирана техника от Пътната агенция и пожарната служба.

Пътят е разчистен и към 9:10 часа спасителните екипи са достигнали до групата младежи, които са невредими. Предстои те да бъдат транспортирани с пожарни автомобили до Казанлък.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира гражданите за отговорно поведение и спазване на въведените ограничения на движението особено във високопланинските райони.

С предприемането на неразумни действия те поставят под опасност не само собствения си живот, но и живота на спасителните екипи и затрудняват работата на пътните дружества като се изразходва финансов ресурс, който е предвиден да се използва за поддържане на пътната мрежа, посочват от АПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България